SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYABANCI PAYINI KORUYOR-
SORU : Tire Mondi’de 9,4 TL maliyetle aylardır beklemekteyim. Kar açıklamasına rağmen bir türlü istenen performansı göstermiyor neden? Gönderen : İsmail Elçi 22.06.2021, 17:56

Borsada gerçekleştirilecek alımlardan önce takip edilen firmanın gelir ve kârlılığının yakından incelenmesinde yarar var. Ancak tek bu kritere dayalı işlemler yanlış sonuçlara götürebilir. Neticede hissenin fiyatının şirketin performansından daha hızlı yükselmesi olasılık dahilindedir ve böylesi bir durumda zirve seviyelerinde hisseye yakalanma olasılığı gündeme gelebilecektir. Hissede gözlenen çıkışın abartılı olup olmadığı göstergelerin takip edilmesiyle tespit edilebilir. Bu noktada sıklıkla kullanılan iki gösterge fiyat kazanç oranı ile piyasa defter değeridir. Yapılacak işlemlerde firmaların gelir ve kârlılığı kadar göstergelerin de takip edilmesinde yarar var. Tire Mondi son iki yılda zarardan kâra döndü. 2021’in ilk çeyreğinde hem gelirini hem de kârını artırmayı başardı. Önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da kârını artırması mümkün olabilecek. Ancak şirketin kârındaki olumlu seyre rağmen hisse üzerinde satış baskısı daha ağır belirgin. Ocak 2021’den bu yana geniş bir bant içinde dalgalı seyir izleyen hisse, 28 Ocak 2021 günü ulaştığı en yüksek seviyesi 10,20 TL’yi bir daha test edemedi. Hisse, şimdilerde ise 6,45 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son olarak 2007 yılında nakit temettü ödemesinde bulunan şirket, geçen süre zarfında bir daha ne kâr payı ne de bedelsiz sermaye artırımında bulundu. Sermayesinin yüzde 79,15’i Mondi Corrugated’a ait bulunurken halka açık kısmı yüzde 20. Bunun da yüzde 73,14’ü yabancı kurum saklamasında bulunuyor. Yılbaşındaki oranlarla kıyaslandığında yabancıların, piyasadaki genel eğilimin aksine bu hissedeki paylarını korudukları gözleniyor.

MONDI TIRE KUTSAN TIRE

Alış0,00

Satış22,76

Gün İçi En Düşük22,68

Gün İçi En Yüksek23,14

PD/DD8,58

FK16,19

Fiyat22,76

Değişim-1,04%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI