SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : İpek Enerji’nin 2023 altı aylık beklentisi nedir ve ne olur? Yabancı payları artışta mı düşüşte mi? Gönderen : Yılmaz Karadeniz06.08.2023, 15:33

İpek Doğal Enerji altı aylık mali tablolarını henüz açıklamadı. Son paylaştığı 2023 ilk çeyrek verilerine bakıldığında dönem sonu kârının yüzde 41,47 oranında arttığı gözleniyor. Artış olumlu olmakla birlikte yıllık enflasyonun altında kaldı. Kârdaki artış hızının zayıf kalmasında cirosunun düşük yükselmesi etkili oldu. Yılın ilk çeyreğinde hasılattaki artış oranı yüzde 16,32 seviyesinde gerçekleşti. Buna karşılık maliyetler ve giderlerde yüzde 105 yükseldi. Söz konusu performans firmanın esas faaliyetlerinden ötürü zarar yazmasına yol açtı. Bununla birlikte yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle dönem sonunda kâra geçti. Ancak oluşan bu kâr zayıf kaldı. Şirketin yılın ikinci çeyreğinde gelirini daha da büyütebilmesi şart. Aksi taktirde açıklanacak ilk yarı mali tablolarda kârın zayıf kalma ihtimali de artacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak takas verileri takip edildiğinde hissenin yıl başından bu yana yabancı saklamasındaki payın azaldığı gözleniyor. Yılın ilk günü halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 14,45 seviyesinde bulunurken oran geçtiğimiz temmuz ayının son haftasında yüzde 7,12’ye geriledi. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise kimi büyük hissedarların paylarının mahkeme kararı ile müsaderesi neticesinde iyi niyetli hissedarların konumu ile ilgiliydi. Şirket konuyla ilgili açıklamasında yatırımcıların paylarına zarar gelme ihtimalinin olmadığını, hukuki statüde herhangi bir değişimin söz konusu olmayacağını ifade ederek hisselerin borsada işlem görmeye devam edeceğini belirtti.

IPEK DOGAL ENERJI IPEKE

Alış0,00

Satış41,76

Gün İçi En Düşük39,40

Gün İçi En Yüksek42,58

PD/DD3,25

FK11,45

Fiyat41,76

Değişim5,94%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI