SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN VADEDE BÜYÜYOR-
SORU : Brisa hissesiyle ilgili uzun vadeli bir değerlendirme yapabilir misiniz? Ona göre yatırım yapacağım? Gönderen : Erol Çalışıcı30.05.2023, 19:04

Bireysel yatırımcıların borsada uzun vadeli hedeflerle hareket etmesi riski düşürmesi açısından doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu noktada yatırımcıların herhangi bir hisseye yatırım yapmaktan ziyade gelir ve kârını büyüten şirketleri takip etmesi kazanç potansiyelini güçlendirecektir. Öte yandan uzun vadeli yatırımlarda kimi zamanlar yatırımcının düşüş trendlerinden geçmesi de olağan bir durumdur. Böylesi dönemler takip edilen hissenin biriktirilmesi için fırsat sunacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak Brisa’nın uzun vadede büyüyen bir yapıya sahip olduğu unutulmamalı. Hisse arada düzeltmeler ve ciddi düşüşler yaşasa da borsaya geldiği günden bu yana yükseliyor. Son çıkış trendiniyse 2019’dan bu yana sürdürüyor. Ekim 2019’da 4,33 TL’ye kadar gerileyen hisse, geçtiğimiz şubat ayında 59,81 TL’ye çıktı. Şimdilerde de 44,24 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son beş yılda sürekli kârını büyütmeyi başaran şirketin son açıkladığı 2023 ilk çeyrek dönemde ise kârda zayıflama gözleniyor. Dönem kârı yüzde 12,57 oranında gerileyen firmanın gelirlerindeki artışa rağmen vergi giderleri sonrası dönem kârında azalma gözlendi. Şirketle ilgili yakın tarihli önemi gelişme ise basında yer alan Enerjisa ile ilgili işbirliği. Haberde Brisa’nın fabrikalarında kullanmak üzere, Enerjisa ile enerji performans sözleşmesi imzaladığı belirtildi. Gerçekleştirilecek uygulamaların toplamda 2,4 milyar TL tutarında bir tasarruf sağlaması beklendiği bilgisi haberde yer aldı.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

BRISA BRISA

Alış0,00

Satış119,20

Gün İçi En Düşük118,90

Gün İçi En Yüksek124,00

PD/DD2,72

FK9,13

Fiyat119,20

Değişim-2,69%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI