SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÜÇÜNCÜ BÜYÜK ÇIKIŞIN ZİRVELERİNDE -
SORU : Peker GYO’nun bölünme ihtimali var mı? Olursa ne zaman bölünür? Gönderen : Hasan Hüseyin Taşpınar03.05.2023, 22:15

Bir hissenin bölünmesi sermaye artırımı neticesinde gündeme gelir. Piyasada hissenin bölünmesinden kast edilen ise şirketin bedelsiz sermaye artırımında bulunmasıdır. Kimi firmalar elde ettiği kârı nakit olarak doğrudan ortaklarına ödemekte. Kimisi de ortaklara ödemek yerine sermayesine ilave etmeyi tercih edebilmekte. Şirketin sermayesi nihayetinde bir tasfiye halinde ortaklara payları oranında bölüştürülecek olması sebebiyle gerçekleştirilen bedelsiz sermaye artırımı da piyasada temettü gibi değerlendirilir. Bu nedenle yatırımcılar bedelsiz sermaye artırımını bedelsiz hisse verme şeklinde okur. 2018 yılında borsaya gelen Peker GYO, geride kalan sürede iki defa bedelsiz sermaye artırımına giderken bir kez bedelli sermaye artırımı gerçekleştirdi. Son olarak 2021 yılında yüzde 164,76 TL bedelli sermaye artırımına gitti. Geçtiğimiz yıl nakit temettü ödemesi ya da sermaye artırımı olmayan şirket, bu yıl da yatırım faaliyetlerini gerekçe göstererek kâr dağıtımı yapmayacağını duyurdu. Yakın tarihte sermaye artırımına gideceğine dair bir kararı da bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl kârını düşüren firmanın ilk çeyrek mali verileri ise henüz açıklanması. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde geçmişte gerçekleştirdiği iki büyük çıkışın ardından aynı sertlikle gerilediğini gözlemekteyiz. Üçüncü büyük çıkışına ise Şubat 2022’de başladı ve henüz bu hareketin içinde bulunuyor. Şubat 2022’de en düşük 79 kuruşa kadar inen hisse aradan geçen bir yılı aşkın sürede çıkışını sürdürdü. Son işlem gününde de kapanışını 5,75 TL’den gerçekleştirirken değer artışı yüzde 628 oldu. Hissenin önceki iki büyük dalgada olduğu gibi bir süre sonra aşağı yönlü bir harekete dönüp dönmeyeceğini daha çok alıcıların motivasyonu belirleyecek. Alıcıların zayıflaması ve satıcıların daha baskın hale gelmesi durumunda fiyatın yönünü aşağıya çevirmesi gündeme gelebilecektir.

PEKER GMYO PEKGY

Alış0,00

Satış8,60

Gün İçi En Düşük8,36

Gün İçi En Yüksek9,03

PD/DD2,90

FK6,03

Fiyat8,60

Değişim2,87%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI