SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÜÇ YILDA İKİ BEDELLİ-
SORU : Kuyas’ın seneye temettü verme olasılığı sizce nedir? Bu hisseye yatırım yapılır mı? Gönderen : Ahmet Çetin10.11.2021, 00:39

Bir şirketin temettü ödemesinde bulunabilmesi için öncelikle kâr ettiğini görebilmeli. Eğer kâr etme potansiyeli taşımıyorsa temettü verme potansiyeli de söz konusu olmayacaktır. Kuyas Yatırım’ı da bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Şirket, her ne kadar geçtiğimiz 2020 faaliyet döneminde kâr açıkladıysa da devamının gelebilmesi şart. Şirket geçtiğimiz yıl esas faaliyetlerden zarar etti ve yatırım faaliyet kaleminden elde ettiği gelirle kâra dönebildi. Yılın ilk yarısında zarar açıkladığı nazara alındığında önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da zarar açıklaması olasılık dahilinde. Birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 17,2 milyon TL seviyesinde olan firmanın kâr etmesi halinde de öncelikle geçmiş yıl zararlarını kapatması beklenmeli. Mevcut durum karşısında şirketin önümüzdeki yıl temettü dağıtma olasılığı da güçleşmekte. Aralık 2018’den bu yana iki defa bedelli sermaye artırımına giden Kuyas Yatırım, ortaklarından gelen fonla mali yapısını toparlamaya çalıştı. Ancak kalıcı toparlanmanın kârlı yapıya kavuşmaktan geçtiği unutulmamalı. Geçtiğimiz eylül ayında kayıtlı sermaye tavanını 100 milyon TL’den 500 milyon TL’ye çıkaran şirketin mevcut çıkarılmış sermayesi 100 milyon TL. Şirket alacağı yönetim kurulu kararı ile sermayesini kayıtlı sermaye tavanına kadar artırma olanağına sahip Mevcut veriler karşısında şirketin nakit temettü olasılığından ziyade finansal yapısını güçlendirmek gayesiyle bedelli olasılığının daha fazla olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

KUYAS YATIRIM KUYAS

Alış0,00

Satış50,95

Gün İçi En Düşük49,66

Gün İçi En Yüksek50,80

PD/DD7,20

FK14,61

Fiyat50,95

Değişim1,94%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI