SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTUTUNMAYA ÇALIŞIYOR-
SORU : Dgate hissesini önümüzdeki hafta için yorumlayabilir misiniz? Gidişatı nasıl? Gönderen : Cihat Sarsılmaz19.04.2021, 15:44

Günlük ya da haftalık beklentilerle hareket edilmesi riski yükselten bir durumdur. Kısa zaman aralıklarında fiyat üzerinde belirleyici olan piyasadaki genel gelişmeler ve dalgalanmalardır. Bu da öngörüde bulunma olasılığını zayıflatır. Uzun vadede hisse üzerinde belirleyici olan unsur ise firmanın mali yapısıdır. Mali yapının incelenmesiyle uzun vadede riski minimize ederek kazanç elde etmek mümkün olacaktır. Datagate Bilgisayar’ı da bu çerçevede değerlendirmekte yarar var. Firma kâr eden bir niteliğe sahip olmakla birlikte uzun vadede kârını düzenli şekilde artırdığını söylemek mümkün değil. Aynı şekilde gelirinde de dalgalı bir seyir söz konusu. Hissenin fiyatı mali performansa benzer bir hareket sergilerken uzun bir süre yatayda inişli çıkışlı hareket etti. Ocak 2018’de sergilenen yukarı atak düzeltilmiş verilerle 17,21 TL’ye kadar sürdü. Sonrasında gelen satışlarla birlikte hızla gerileyen hisse benzer bir atağı Ocak 2021’de 19,80 TL’de sonlandı. Gelen satışlarla birlikte gerileyen hisse şimdilerde 13,68 TL’den işlem görüyor. Halihazırda satış baskısının daha etkin olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Göstergeler ise ortalamaların altında bulunuyor. Bu durum alıcıların hareketlenmesine yol açabileceği gibi mevcut seviyelerde tutunmasına olanak tanıyabilecektir.

DATAGATE BILGISAYAR DGATE

Alış0,00

Satış46,56

Gün İçi En Düşük46,52

Gün İçi En Yüksek48,34

PD/DD6,96

FK126,57

Fiyat46,56

Değişim-3,68%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI