SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTEMETTÜ HABERİYLE DESTEK BULDU-
SORU : Başkent Doğalgaz GMYO hissesinde para girişi olup olmadığını öğrenebilir miyim? Gönderen : İlhan Aslan18.04.2022, 15:34

Yatırımcıların farklı kriterlere göre işlem yapabilmektedir. Kısa zaman aralıklarında teknik göstergeler sıklıkla kullanılabilmekte. Ancak bu göstergelerin değişen fiyatlarla birlikte ürettikleri sinyallerin de değiştiği göz ardı edilmemeli. Bir gün önce hisseye gösterilen ilgiye bağlı olarak para girişi olurken ertesi gün tersine dönebilmekte. Bu nedenledir ki teknik göstergeler takip edilse de finansal göstergelerin daha önde tutulmasında yarar vardır. Başkent Doğalgaz GMYO’nun da bu çerçevede takip edilmesinde yarar var. Hisseye geçtiğimiz mart ayının ilk haftasından başlayan bir ilgi gözleniyor. Oluşan ilgide verilen yüzde 79 oranındaki nakit temettünün etkisi bulunuyor. Hisse, Kasım 2021’de düzeltilmiş verilerle zirvesini test ettiği 35,74 TL’nin ardından hızla geriledi. Şirketin Yönetim Kurulunun nakit temettü kararı aldığı 7 Mart 2022 gününden itibaren ise yönünü yukarı çevirmiş görünüyor. Şimdilerde de 16,91 TL seviyelerinde işlem görüyor. Ancak henüz geçtiğimiz kasım ayındaki zirvesinin hayli gerisinde. Firma, 2021 faaliyet döneminde kârını yüzde 34,54 oranında artırdı. Artan kâr rakamı fiyat kazanç oranını makul seviyelere çekse de piyasa defter değeri ortalamaların üzerinde seyrediyor. Bununla birlikte şirketin kârındaki artışın sürmesi hisseyi desteklemesine katkısı olacaktır.

BASKENT DOGALGAZ GMYO BASGZ

Alış0,00

Satış24,68

Gün İçi En Düşük21,02

Gün İçi En Yüksek21,52

PD/DD13,12

FK26,96

Fiyat24,68

Değişim15,87%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI