SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıORTAK SATIŞI EN ERKEN ALTI AY SONRA-
SORU : Başkent Doğalgaz’ın halka arz sonrası genel seyri nasıl görüyorsunuz? Kısa ve orta vadeli düşünüyorum. Gönderen : Önder ilhan04.07.2021, 15:23

Haziran ayının ilk haftası yatırımcılardan talep toplayan Başkent Doğalgaz 9,72 TL’den halka arzını gerçekleştirdi. Öncesinde yüzde 40 pay ayrılmasına rağmen talep sonrası halka arzın yüzde 58,64’ü Torunlar Grubu ve çalışanlarına satıldı. Bilahare yapılan açıklamada halka arzın yüzde 58,53’ünün Torunlar Gıda ile Torunlar Kağıt’ın aldığı belirtildi. Gerek kurumsal gerekse bireysel yatırımcılardan yeterli talebin gelmemesi karşısında bu kesimlere hedeflenenin altında bir satış gerçekleşti. Buna karşılık halka arzın yarısından fazlasını Torunlar Grubunun kendisi karşılamak zorunda kaldı. Grup verdiği taahhüt kapsamında altı ay boyunca halka arzdan aldığı hisseleri satamayacak. Hissenin fiyat seyri ise 11 Haziran 2021 günü borsada işlem görmeye başlamasının ardından iki hafta boyunca yatay seyretti. Bu süre zarfında hissede fiyat istikrarı kapsamında Garanti Yatırım’ın gerçekleştirdiği alımlar dikkat çekti. Bir haftayı geçen süredeyse yukarı yönlü bir hareket gözleniyor. Hisse, 2 Temmuz 2021 günü kapanışını 11,95 TL’den gerçekleştirirken son bir haftada yüzde 13,81 oranında yükseldi. Son iki yılda kârını büyüten şirket, açıkladığı 2021 ilk çeyrek bilançosunda da kârdaki atışını koruyor. Göstergeler ise sektör ortalamasının üzerinde bulunuyor. Bununla birlikte büyümenin devam etmesi hisseye ilgiyi güçlendirecektir.

BASKENT DOGALGAZ GMYO BASGZ

Alış0,00

Satış18,93

Gün İçi En Düşük19,03

Gün İçi En Yüksek19,03

PD/DD10,06

FK20,68

Fiyat18,93

Değişim-1,10%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI