SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıELEKTRİK İHTİYACINI GES YATIRIMLARIYLA KARŞILAYACAK-
SORU : YGGYO hissesi hakkında görüşlerinizi öğrenebilir miyim? Mayıs sonu kaç lira oldu? Gönderen : İhsan Yıldız08.05.2024, 22:52

Bireysel yatırımcının kısa vadeli beklentilerle borsada işlem yapması oldukça riskli bir durumdur. Kuşkusuz dalgalardan yararlanarak bazı zamanlar kazanç elde edilmesi söz konusu olabilir. Ancak düzenli şekilde bireysel yatırımcıların gerçekleşen fiyat dalgalanmalarından istifade etmesi hayli zordur. Toplamda da kazançtan ziyade kayıp olasılığı daha fazla öne çıkar. Bu nedenle nakdin bir aylık sürede borsada değerlendirilmeye çalışılması yerine sabit getirili enstrümanlarda değerlendirilmesi riski düşürecek bir yaklaşım olacaktır. Yeni Gimat GMYO, geçtiğimiz mart ayından bu yana inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Alıcı ile satıcı arasındaki denge fiyatın yatayda dalgalanmasına yol açıyor. Bununla birlikte geçen üç yıllık fiyat seyrine bakıldığında yükselen bir kanal içinde hareket ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Hisse, düzeltilmiş verilerle Nisan 2021’de en düşük 7,21 TL’yi test ederken şimdilerde 45,56 TL seviyesinde işlem görüyor. Geçen sürede değer artışı yüzde 532 oranında gerçekleşti. Hissenin fiyatındaki artış ile şirketin mali performansı arasında paralel bir büyüme dikkat çekiyor. Son üç yılda kârını artırırken ilk ikisinde artış ivmesinin oldukça güçlü gerçekleştiği gözleniyor. Mali performans hissenin fiyatını desteklemede belirleyici bir unsur olmakta.. Şirketle ilgili yakın tarihli önemi gelişme ise GES yatırımlarıyla ilgili. Yeni Gimat GMYO, sahip olduğu taşınmazların enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji ile karşılanması amacıyla GES yatırımlarında bulunuyor. Bu doğrultuda 30 Nisan 2024 günü Ayaş’ta güneş enerji santrali, elektrik üretimine geçti. Santral, firmanın CPAnkara Otel binasının elektrik tüketiminin tamamını karşılayacak. Aynı şekilde Ankamall AVM’nin elektrik ihtiyacının karşılanması için de Ağrı’da GES yatırımı bulunuyor. O santralde de temmuz itibariyle montaj sürecine geçilecek. Şirket, tamamlanan ve sürmekte olan GES Yatırımlarının sonucunda, portföyünün yıllık elektrik tüketiminin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak.

YENI GIMAT GMYO YGGYO

Alış0,00

Satış46,72

Gün İçi En Düşük45,36

Gün İçi En Yüksek47,96

PD/DD0,86

FK1,50

Fiyat46,72

Değişim1,61%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI