SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTAHSİSLİ SERMAYE ARTIRIMINA GİDECEK-
SORU : BALAT hissesine bir talihsizlik sonucu bulaştım. Param kilit durumda. Ancak hissenin teknik analizi bana sürekli umut veriyor. Siz bu hisse hakkında ne düşünüyorsunuz? Gönderen : Ertuğrul Koçoğlu12.06.2023, 17:30

Bir hissenin alımına karar verilmesi farklı nedenlere dayanabilir. Bu bir tanıdığın tavsiyesi ya da yapılan analizin neticesinde varılan karar da olabilir. Tavsiye ile alınan hissenin satışı da çoğunlukla yine bir tavsiye ile bağlantılı olacaktır. Yapılan analizin neticesinde alım söz konusu ise satış için ya belirlenen hedefin gerçekleşmiş olması ya da ilk kararı vermeye yol açan beklentilerde değişimi gerektirir. Bunun dışında satış yapmak için neden olmasa da yatırımcılar farklı sebeplerle örneğin daha hızlı hareket edeceğini düşündüğü bir hisseye yönelmek için de elindeki hisseyi satmaya yönelebilir. Öte yandan teknik analize dayalı beklentilerle alım satım yapılması ise kısa vadede anlamlı olabilirse de uzun vadede mali yapıya öncelik vermek daha doğru bir bakış açısı olacaktır. Balatacılar Balatacılık’ın mali yapısı incelendiğinde şirketin ağırlıklı olarak zarar ürettiğini bazı yıllar kâr etse de zarar üreten yanının öne çıktığını söylemek yanlış olmayacaktır. 2022 faaliyet döneminde azaltmakla birlikte zarar eden şirketin henüz 2023 ilk çeyrek dönem mali tablolarını yatırımcısıyla paylaşmış değil. Son bilançosuna göre geçmiş yıl zarar toplamı 23,2 milyon TL seviyesinde. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleştireceği tahsisli sermaye artırımıyla ilgili. Balatacılar Balatacılık 13.377.187 TL olan çıkarılmış sermayesini, mevcut ortakların yeni pay alma hakkını kısıtlamak suretiyle tahsisli olarak 13,5 milyon TL satış bedeli karşılığı nominal tutarda artıracak. Artırılacak tutarın karşılığında şirkete 3,2 milyon TL nakit girişi sağlanırken kalan tutar tahsisli sermaye artırımına katılan ortakların şirketten olan alacaklarına karşılık mahsup edilecek. Neticede gerçekleşecek tahsisli sermaye artırımından kayda değer bir nakit girişi olmamakla birlikte mali yapısında düzeltme gündeme gelecek. Hissenin fiyatı ise Kasım 2019’dan bu yana yükselen hareketiyle dikkat çekiyor. 13 Kasım 2019 günü en düşük 30 kuruşu gören hisse şimdilerde 15,00 TL seviyelerinde işlem görüyor. Geride kalan yaklaşık 3,5 yılda arada düşüşler olsa da hisse geçen zaman diliminde güçlü bir çıkış gerçekleştirmeyi başardı.

BALATACILAR BALATACILIK BALAT

Alış0,00

Satış0,00

Gün İçi En Düşük27,78

Gün İçi En Yüksek27,80

PD/DD0,00

FK0,00

Fiyat0,00

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI