SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSON İKİ YILDA KÂRDA ARTIŞ VAR-
SORU : Ünlü Yatırım Holding hisseleri bir haftadır düşüyor. Çıkar mı bekleyelim mi? Gönderen : Fatma Taman16.11.2022, 08:43

Kısa zaman aralıklarında hisselerin dalgalı bir seyirle hareket etmesi olağan bir durumdur. Asıl olan uzun vadede nasıl bir yönelik gösterdiğidir. Kısa vadede hissenin fiyatına piyasadaki genel gelişmeler etkide bulunurken uzun vadede fiyatı belirleyen şirketin mali performansıdır. Bu nedenledir ki kısa süreli dalgalanmalardan istifade etmeye çalışmak yerine uzun vadede trendleri takip etmek daha sağlıklı bir bakış açısı olacaktır. Uzun vadeli işlemlerde bulunurken şirketin gelir ve kâr büyümesinin istikrarlı şekilde devam edip etmediğinin gözlenmesi ise en önemli kriterdir. Ünlü Yatırım Holding, borsaya geçtiğimiz haziran ayında geldi. Hisse halka arzın hemen ardından geriledi ve yaklaşık bir yıl kadar yatayda dalgalı bir seyir izledi. Son olarak geçtiğimiz temmuz ayından bu yana piyasadaki hareketlenmeden olumlu yönde etkilenirken fiyatı da yükseldi. Önceki senelere göre son iki yılda kârında daha fazla bir artış gözleniyor. Son açıkladığı 2022 dokuz aylık mali tablolarında dönem kârında yüzde 365 oranında bir artış söz konusu. Hissede geçtiğimiz eylül ayında artan oynaklıkla birlikte tedbir amaçlı açığa satış ve kredili işlem yasağı geldi. Söz konusu tedbirler 26 Ekim günü kalkarken hissedeki değer artışı devam etti. Hisse, 5 Temmuz 2022 günü en düşük 5,38 TL’ye kadar düştü. Şimdilerde ise 9,35 TL seviyelerinde işlem görüyor.

UNLU YATIRIM HOLDING UNLU

Alış0,00

Satış15,33

Gün İçi En Düşük15,29

Gün İçi En Yüksek15,59

PD/DD1,71

FK74,20

Fiyat15,33

Değişim-1,48%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI