SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSON İKİ YILDA HAREKETLENME BELİRGİN-
SORU : Kristal Kola’nın yükselememesini neye bağlıyorsunuz? Bütün kağıtlar yüksek primli olduğu halde bu hisse neden yükselmiyor? Gönderen : Halil Güçlü23.01.2024, 18:40

Kimi zaman gözden uzak duran ve popülaritesi olmayan hisselerin kayda değer çıkışlar gerçekleşmesi mümkündür. Kuşkusuz bu tür durumlar daha ziyade kısa süreli fiyat hareketlerinde gündeme gelir. Uzun vadede ise bu çıkışı destekleyecek bir gerekçenin olabilmesi şarttır. Firmayla alakalı ileriye dönük büyümesine olanak tanıyacak beklentilerin olması hisseye yönelimi güçlendirirken fiyatı da artırır. Kristal Kola, rekabetin hayli yoğun olduğu içecek sektöründe yer alıyor. Özellikle iki uluslararası markanın güçlü olduğu sektörde Kristal Kola alternatif olma noktasında sınırlı kaldı. Şirket borsaya geldiği süreçte belirgin bir fark yaratamayınca rutin bir hareketlilikle bazen çıkan bazen düşen ama uzun vadede yatayda bir hareketlilik sergiledi. Eylül 1998’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 2,65 TL’ye kadar çıkan hisse, Aralık 2021’e gelindiğinde aynı seviyelerde işlem görmekteydi. Şimdilerde ise 11,22 TL’den işlem görüyor. Hisse uzun vadede kayda değer bir artış göstermemiş olsa da son iki yıldaki artışı olumlu değerlendirmeli. Şüphesiz bunda son yıllardaki artan kârlılığın önemli bir etkisi var. Son açıkladığı 2023 dokuz aylık mali verilerinde de kârı yüzde 152,56 oranında artarak 58,26 milyon TL’ye çıktı. Gelirdeki artış kârı desteklerken hissenin de yükselmesine katkı sunuyor.

KRISTAL KOLA KRSTL

Alış0,00

Satış8,84

Gün İçi En Düşük8,68

Gün İçi En Yüksek8,88

PD/DD3,86

FK19,65

Fiyat8,84

Değişim1,49%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI