SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSON BİR HAFTADA İŞLEM ADEDİ DÜŞTÜ-
SORU : Akiş GMYO hissesini alsam ileride satma sorunu yaşar mıyım? Hissenin elimde kalmasını istemem? Bir sorun oluşturur mu? Gönderen : Yüksel Çakır27.07.2022, 18:55

Borsada tercihte bulunurken hissenin piyasasının ne denli aktif olduğu göz önüne alınan unsurlardan birisi. Zira istenildiği an alım ya da satım yapabilmek hissenin derinliği ile alakalıdır. Derinliği olmayan hisselerde işlem yapılmak istenildiğinde verilen emrin niteliğine göre hissenin yukarı ya da aşağı kayması gündeme gelebilir ki böylesi bir durumda istenen işlemin yapılma maliyeti de artar. Yatırımcılar ise böylesi sorunları aşabilmek gayesiyle küçük miktarlarda işlemlerle sonuca gitmeye çalışır. Bu da özellikle piyasanın dalgalı seyrettiği dönemlerde işlem yapmak isteyen yatırımcının hedefine ulaşmamasına sebep olur. Diğer taraftan hissenin piyasasının ne denli aktif olduğu meselesi yatırımcının elindeki hisse adedi ile de yakından alakalıdır. Hesabında düşük miktarda pay bulunanlar için piyasanın aktifliği daha dar marjlar içinde söz konusu olabilecekken yüksek miktarda hisseye sahip olanlar için hissenin işlem hacminin daha büyük olması aranacaktır. Akiş GMYO’nun piyasasında son bir yılda günlük işlem adeti ortalama 9,5 milyon. Bu miktar son bir haftada 5,4 milyon adede kadar geriledi. Hissedarlar almayı düşündükleri miktara göre söz konusu hacmin aktif olup olmadığı hususunda farklı sonuçlara gidebileceklerdir. Tüm bunlardan ayrı olarak geçtiğimiz şubattan bu yana yükselen bir ivme söz konusu. Şubat 2022’de en düşük 1,57 TL seviyelerinde işlem görürken haziran ayında 3,48 TL’ye kadar yükseldi. Ancak çıkış Ekim 2020’de daha önce test ettiği 3,90 TL’nin gerisinde kaldı. Şimdilerde 2,90 TL seviyelerinde işlem gören hissenin düzensiz bir kazanca sahip olduğunu not etmek gerekiyor. Bu durum yatırımcıların güçlü şekilde talep oluşturmasının önündeki en önemli engellerden birisi.

AKIS GMYO AKSGY

Alış0,00

Satış17,26

Gün İçi En Düşük16,45

Gün İçi En Yüksek17,44

PD/DD0,69

FK4,14

Fiyat17,26

Değişim4,99%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI