SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSERMAYESİNİN YÜZDE 54’ÜNÜ HALKA AÇTI-
SORU : BMS Çelik’in geleceğini nasıl görüyorsunuz? Yatırım yapılır mı orta ve uzun vadede? Gönderen : Gökhan Ekin01.11.2021, 18:56

Borsaya yeni gelen firmalardan biri olan BMS Çelik, geride kalan üç ayda yatayda dalgalı bir seyir izlemekle birlikte halka arz rakamının üzerinde bulunduğunu hatırlatmak gerekiyor. Şirket, nominal değerli bir hissesini 4,87 TL’den olmak üzere toplam 15.5 milyon TL sermayesini borsaya açtı. Sonrasında hazırda bekletilen 3.875.000 TL nominal tutarlı kısmı da hemen akabinde 6,21 TL’den sattı. İlave satışla birlikte sermayesi yaklaşık 31 milyon TL olan firmanın fiili dolaşımdaki pay miktarı yüze 54’e çıktı. Borsaya açılmalarda çoğunluk miktarı elinde tutmaya özen gösteren büyük ortakların bu örnekte farklı bir yaklaşım sergilediği görülüyor. Ek satış esnasında bir miktar gevşeme yaşansa da sonrasında gelen alımlarla hissede tekrar yukarıda tutunmayı başardı. Geçtiğimiz eylül ayında en yüksek 9,63 TL’ye kadar çıktı ve 1 Kasım 2021 günü de kapanışını 8,14 TL’den gerçekleştirdi. Bir hissenin uzun vadede yükselen performansını koruyabilmesi şirketin büyümesiyle yakından alakalı bulunur. Gelir ve kâr büyümesini koruyan firmayı temsil eden hisse de bu süreçte değerlenmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Büyüme kuşkusuz hedefler ve bu hedefleri gerçekleştirme kapasitesiyle doğrudan bağlantılıdır. BMC Çelik’in son üç yıllık bilançosu takip edildiğinde dalgalı bir seyir içinde olduğu gözlenmekte. Açıklanan dokuz aylık veriler geçtiğimiz yıl artan kârlılığın bu yıl da devam etme olasılığına işaret ediyor. Şirketin paylaşımları takip edildiğindeyse gelir artırıcı yatırımlarda bulunduğunu gözlemekteyiz. İzmir Aliağa’daki tesisinde bir hat daha açacağını yatırımcıya duyurdu. Böylece beş olan üretim hattı sayısı altıya çıkacak. Hattın Mart 2022’de devreye alınması bekleniyor. Ayrıca Manisa’daki üretim tesisin çatısına elektrik üretimi için yatırımda bulunulacağı belirtildi. Ocak 2022’de tamamlanması beklenen bu yatırımla firma giderlerini düşürmeyi amaçlıyor.

BMS CELIK HASIR BMSCH

Alış0,00

Satış24,82

Gün İçi En Düşük24,44

Gün İçi En Yüksek25,16

PD/DD2,62

FK14,93

Fiyat24,82

Değişim0,57%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI