SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıRUTİNİ BOZARSA YIL SONU KÂRI ARTAR-
SORU : Akçansa hissesinde iki aydır sürekli satış baskısı var. Hissenin durumu nedir? Gönderen : Mehmet Sicim09.02.2022, 18:20

Piyasadaki gelişmelere bağlı olarak hisse senetlerinde çıkışlar kadar düşüşlerin yaşanması olağan bir durumdur. Özellikle belli bir seviyenin üzerine çıkılması halinde kâr satışları etkili olabilmekte. Akçansa için de benzer durum söz konusu. Hisse, yaklaşık iki yıldır arada satışlar gelse de yükselen bir ivmeyle hareket etti. Son olarak geçtiğimiz aralık ayında en yüksek 23,62 TL’ye kadar çıktı ve ardından gelen satışlarla birlikte yönünü aşağıya çevirdi. Şimdilerde de 17,53 TL’den işlem görüyor. Hissenin mevcut seviyelerde tutunmaya çalıştığı görülüyor. Bu bölgede tutunması halinde tekrar yönünü yukarı çevirmesi mümkün olabilecek. Hissenin yukarı yönelimi alıcıların ne denli istekli oldukları ile de yakından alakalı bulunuyor. Şirketle ilgili yakın tarihli açıklama toplu iş sözleşmesinin sonucu ile ilgili. Şirket, işçi sendikasıyla anlaşmaya varıldığını belirtti. Kârı bir yıl artan ertesi yıl düşen şirket, 2020 yılında yükselen bir kâr rakamına sahip. Geçmiş rutinin devamı halinde 2021 yıl sonu bilançosunda kârını düşürmesi beklenmeli. Bununla birlikte 2021 dokuz aylık bilançosunda kârın yüzde 76,88 oranında büyümesi rutinin bu yıl olumlu yönde kırılma ihtimalinin düşük olmadığını gösteriyor.

AKCANSA AKCNS

Alış0,00

Satış152,20

Gün İçi En Düşük151,70

Gün İçi En Yüksek154,80

PD/DD2,11

FK12,29

Fiyat152,20

Değişim-1,30%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI