SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıORTAK YÜZDE 5’LİK PAY ALDI-
SORU : İhlas Gazetecilik’te 2 senedir bekleyen birçok insan var. Sizce daha ne kadar bekleriz? Gönderen : Çağlar Pamuk07.02.2024, 18:45

Yazılı basın uzun süredir teknolojik gelişmeler karşısında değişen yeni koşullara ayak uydurmaya çalışmakta. İnternet ortamındaki birçok sosyal medya kanalları basının tanımını adeta değiştirirken sektördeki tüketici ilgisi da hayli farklı mecralara dağılmış durumda. Bu da ister istemez basın kuruluşlarının ana gelir kaynağı olan reklam gelirleri üzerinde olumsuz bir etkiye yol açıyor. Gelişen teknolojiye ayak uydurmayı başaran ve yeni döneme uyum sağlayan firmalar ayakta kalmayı başardığı gibi gelirlerini de artırabiliyor. Bocalayanlarsa düşen gelir ya da zararla karşı karşıya kalıyor. İhlas Gazetecilik zorlanan grup içerisinde yer alıyor. Şirket, son beş yıllık mali tablolarına göre esas faaliyetlerinden zarar etti. Bununla birlikte sahip olduğu taşınmazların değer artışından kaynaklı gelirle dönem sonunda kâra döndü. Son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet dönemindeyse gelirlerindeki artışın neticesinde esas faaliyetlerinden kâr açıklamayı başarsa da bu defa da vergi sonrası zarara döndü. Şirketin dönem sonunda zarar dönmesine rağmen hasılatındaki yüzde 128,39 oranındaki artış önemli olarak değerlendirilmeli. Gelirdeki artışın sürekliliğini koruması dönem sonunda da kârlı bir yapının güçlenmesine olanak tanıyacaktır. Hisseyle ilgili yakın tarihli önemli gelime ise ortaklardan İrfan Yazıcı’nın alımlarıyla alakalı. Ortak 25 Aralık 2023 günü 1,15 – 1,16 TL fiyat aralığından 39,5 milyon lot alış geçekleştirdi. Bu alım neticesinde sermayedeki yüzde 4,96 oranındaki payı yüzde 9,90’a yükseldi. Hissenin fiyatı ise şimdilerde 1,45 TL seviyelerinde bulunuyor. Zirvesini ise Aralık 2022’de 1,99 TL ile test ederken zirvesinin gerisinde işlem görüyor.

IHLAS GAZETECILIK IHGZT

Alış0,00

Satış1,22

Gün İçi En Düşük1,21

Gün İçi En Yüksek1,25

PD/DD0,75

FK0,00

Fiyat1,22

Değişim-1,61%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI