SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası450 MİLYON LİRAYLA İŞTİRAK VE TAŞINMAZ ALACAK-
SORU : İhlas Gazete ne zaman çıkışa geçer tekrardan? Çok düştü. Bir türlü toparlanamadı. Gönderen : Çiğdem20.06.2021, 22:40

Borsada alınan hisse senediyle birlikte ilgili şirkete ortak olunur. Eğer firma zarar eden bir yapıya sahipse yatırımcı da zarar üreten bir şirketin ortağıdır artık. Kârlı ve de düzenli şekilde kârını büyüten bir yapı söz konusuysa o taktirde de şirketin elde ettiği kârdan ortakların da nemalanması mümkün olabilecektir. Yatırımcının şirketin kârlı yapısından yararlanması temettü şeklinde olabileceği gibi hisse senedinin değerlenmesi yönünde de olabilecektir. İhlas Gazetecilik’in son beş yıllık verileri incelendiğinde kronikleşen zararın öne çıktığı gözlenmekte. Arada 2019 faaliyet döneminde oluşan kârda diğer faaliyet kaleminden elde edilen gelirin etkisi bulunuyor. Sonrasında yine zarar eden yapı öne çıkmakta. Şirket 2021 ilk çeyrek bilançosunda da zarar açıkladı. Bu anlamıyla rutin zararda bir değişim olmadığı söylenebilir. Son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 65 milyon TL. Şirketin fiyatı ise gerçekleştirdiği çıkışla birlikte Ekim 2020’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 5,40 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında da gelen satışlarla birlikte geriledi. Arada çıkış denemeleri olsa da buhareketler oldukça cılız kaldı ve satış baskısı daha ağır bastı. Hisse, son işlem günü olan 18 Haziran 2021 günü kapanışını 1,01 TL’den gerçekleştirdi. Satışların devamı halinde hissenin nominal değerinin altına kayması gündeme gelecektir. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişme ise gerçekleştirilen sermaye artırımıyla ilgili. Nisan ayında alınan kararla sermayesini yüzde 344,44 oranında bedelli artırılarak 180 milyon TL’den 800 milyon TL’ye çıkarılması öngörülüyor. Hissedarların rüçhan hakkını kullanma süresi 17 Haziran 2021 günü son bulurken 176,3 milyon TL tutarında kullanılmayan rüçhan hakkı var. Bu hisselerin de satışı sonucunda yine de kalan pay olması halinde bunlar iptal edilecek. Şirket bedelli sermaye artırımının tamamını gerçekleştirebilmesi halinde 622 milyon TL fon temin edecek. Elde edilen nakitle firmanın özsermayesi güçlenmiş olacak. İzahnamede yer alan bilgiye göre elde edilecek fonun 200 milyon TL’si ile iştirak; 250 milyon TL’si ile menkul ve gayrimenkul alımı yapılacak. Aynı şekilde elde edilecek fonun 100 milyon TL’si ile makine ve tesis yatırımında bulunulurken kalanla da stok alımı ve borçların ödenmesinde değerlendirileceği belirtilmekte.

IHLAS GAZETECILIK IHGZT

Alış0,00

Satış1,22

Gün İçi En Düşük1,21

Gün İçi En Yüksek1,25

PD/DD0,75

FK0,00

Fiyat1,22

Değişim-1,61%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI