SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : YGGYO hissesi ne oldu da son gün bu kadar iniş çıkış yaptı. Hissede bilmediğimiz bir şeyler mi var yoksa? Gönderen : İbrahim Yılmaz08.12.2019, 21:38

Hisselerle ilgili kısa vadeli değerlendirmeler her zaman için riski artıracak sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle geniş bir pencereden bakmak daha sağlıklı bir sonuca gitmeye olanak tanıyacağı gibi riskin de düşmesine yol açacaktır. Yeni Gimat GMYO’nun fiyat seyri takip edildiğinde yılın ilk günlerinde hareketlendiği ve özellikle de geçtiğimiz temmuz ayından itibaren gerçekleşen çıkış ivmesinin yükseldiğini görebilmekteyiz. Yılın ilk günü düzeltilmiş verilerle en düşük 7,08 TL’yi test eden hisse, geçen süre zarfında sürekli olarak yükseldi ve son olarak 6 Aralık 2019 günü kapanışını 12,85 TL’den tamamladı. Teknik olarak yükselen kanal içinde devam eden bir hareket söz konusu. Arada yaşanan kâr satışlarına rağmen çıkış bu güne kadar sürdü. Hisse, içinde yer aldığı sektör ortalamasından daha iyi bir performans sergiliyor. Sektörün performansını gösteren BIST GMYO Endeksi ise özellikle geçtiğimiz ekim ayından bu yana piyasadaki genel seyrin de etkisiyle kayda değer bir gelişme sergiledi. Yeni Gimat ise öncesinde başlayan çıkışını devam ettirmekte. Takas verileri incelendiğinde geri alım programı kapsamında yüzde 2,59 oranında kendi payına sahip olduğu gözlenmekte. Halihazırda sermayesinin yüzde 14,83’ü Torunlar GMYO’ya ait olan şirketin yüzde 77’si ise borsada işlem görüyor. Son açıklanan dokuz aylık bilançoya göre kârı artan şirketle ilgili yakın tarihli piyasa değerini etkileyecek önemli bir gelişme bulunmuyor.

YENI GIMAT GMYO YGGYO

Alış0,00

Satış44,12

Gün İçi En Düşük43,56

Gün İçi En Yüksek44,78

PD/DD0,81

FK1,42

Fiyat44,12

Değişim0,27%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI