SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Dyo Boya'nın önümüzdeki 3 ve 6 ay için analiz ve yorumlarını alabilir miyim? Gönderen : Serkan Geçkin 22.12.2019, 10:35

Dyo Boya, uzun süredir borsada işlem görüyor. Hisse, zaman zaman yukarı yönlü sert ataklarda bulunsa da bunlar her defasında aynı hızla geri gelmekte. Bu itibarla sağlıklı ve istikrarlı bir çıkıştan bahsetme olanağı bulunmuyor. Hisse, son olarak yaşadığı düşüşle birlikte 2019’un ilk beş ayı, oluşturduğu tabanın ardından piyasadaki genel çıkış trendine uyarak yükseldi. 10 Aralık 2019 günü ise 5,02 TL’ye kadar çıktı ve sonrasında gelen satışlara bağlı olarak gevşedi. Son olarak 20 Aralık 2019 günü kapanışını 4,68 TL’den gerçekleştirdi. Piyasanın yönelimine bağlı olarak hissede bir süre daha çıkış söz konusu olsa da uzun vadede yükselişini sürdürebilmesi için firmanın güçlü bir mali yapıya sahip olabilmesi gerekiyor. Ancak veriler bu noktada sıkıntılı bir durumun varlığına işaret ediyor. Son iki yıl zarar eden firma, 2019’un dokuz aylık döneminde ise kâra geçmiş görünüyor. Ancak vergi öncesi zarar eden firmanın ertelenmiş vergilerden kaynaklı olarak dönem sonunda kâra geçtiğini göz ardı etmemek gerekiyor. Bu da mali yapıdaki sıkıntının devam ettiği anlamına gelir ki uzun vadede yükseliş sergileyememesinin de önemli bir nedeni olmakta. Son bilançosuna göre firmanın birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 108,2 milyon TL seviyesinde. Güçlü gelir ve kârlılık yaratabilen firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

DYO BOYA DYOBY

Alış0,00

Satış48,74

Gün İçi En Düşük48,60

Gün İçi En Yüksek51,25

PD/DD4,24

FK0,00

Fiyat48,74

Değişim-2,62%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI