SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Goldaş ile alakalı bir sorum olmuştu, cevap alamadım. Hisse mağduruyum ne yapmalıyım? Mahkemeye versem bir sonuç çıkar mı? Sonuç alan oldu mu? Nasıl bir yol izlemeliyim? Gönderen : ahmet23.08.2016, 16:34

Borsaya geldikten sonra başta Societe Generale olmak üzere birden fazla finans kurumu ile davalık oldu. Sonrasındaysa 2013 yılında hakkında iflas kararı verildi. İflas kararıyla birlikte hissenin işlem sırası temelli kapatıldı. Şirketin iflas etmesinde firma yöneticilerinin ciddi payı bulunuyor. Aralık 2013’te de SPK’nın yaptığı incelemenin neticesi kamuyla paylaşıldı. Kurul’un yaptığı tespitlere göre şirketin 2008-2012 dönemlerini kapsayan tüm mali tabloları gerçeğe aykırı şekilde düzenlendi. Öte yandan alacaklılarıyla dava konusu olan 10,37 ton altının karşılığı olan bedellerin tahsil edilmediği, söz konusu altınların ticari faaliyet varmış izlenimi yaratılacak şekilde grup içinde alınıp satıldığı dile getirilen bir diğer tespit. Ayrıca şirketin sermaye artırımı öncesinde Goldart tarafından yapıldığı belirtilen toplam 106 milyon 447 bin lira tutarındaki sermaye avansının gerçek olmadığı ve bu nakdin ticari faaliyet görüntüsü altında grup şirketlerine gönderilerek Goldaş dışındaki grup şirketleri lehine ve Goldaş aleyhine kullanıldığı, incelemeler neticesinde varılan bir diğer tespit. Gerçekleştirilen tüm bu işlem ve fiiller neticesinde Goldaş’ın içinin boşaltıldığı SPK tarafından tespit edilirken yönetim kurulu üyeleri ve muhasebe temsilcisi hakkında 2013 yılında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu esnasında hakkında suç isnat edilen kişilerin mal varlığına el konulması talebi de dile getirilmiş idi. Ancak hisse, Nisan 2013’ten sonra borsada işlem görmediği için anılan tarihten sonra firmayla ilgili ne gibi gelişmelerin olduğunu takip etme imkanı kalmadı. Bununla birlikte SPK’nın tespitleri, firma yöneticilerinin aktif eylemleriyle şirketin zarara uğratıldığı yönünde. Söz konusu tespite göre hissedarların zarara sebep olması nedeniyle ilgili kişiler aleyhine dava açma hakkı bulunuyor.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI