SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıNE KÂR VAR NE ÖZSERMAYE -
SORU : Tkuru hissesine girdim ama biraz zarardayım. Ne yapmalıyım? Daha düşer mi? Gönderen : Rüştü Şenel27.09.2021, 16:11

Spekülatif beklentilerle kazanç elde etmeye çalışmak borsada kuşkusuz bir yöntemdir ve kâr edenler de olabilmektedir. Ancak bu tür beklentilerin peşine düşen bireysel yatırımcıların ne ölçüde kazanç sağladığı şüphelidir. Zarar eden şirketlerin hisselerindeki spekülatif hareketlerden istifade etmeye çalışmak ise daha da zordur. Bu nedenle gereksiz risklerin peşine düşmenin kazanç olasılığından ziyade zarar ihtimalini artırdığını hatırlatmak isteriz. Taze Kuru Gıda bu kategoride değerlendirilebilecek şirketler arasında yer alıyor. Firma, son üç yılda sürekli zarar etti. Öncesinde de bazen zarar bazen kâr döngüsüyle hareket etse de oluşan kârların da sembolik düzeyde kaldığını not etmek gerekiyor. Şirketin son açıkladığı 2021 altı aylık bilançosuna göre özsermayesi ekside bulunuyor. Mali yapıdaki olumsuz seyre rağmen hisse geçtiğimiz yıl oldukça abartılı bir hareket sergilerken Eylül 2020’de 1.034,90 TL’ye kadar çıktı. Ancak mali yapı ile desteklenemeyen bu yükselişin ardından hızla geri çekilme yaşandı. Şimdilerde de 200 TL seviyelerinde işlem görüyor. Zararda olması ve özsermayesinin ekside bulunması nedeniyle ne fiyat kazanç ne de piyasa defter değeri bulunuyor. Bu durumu hissedeki riskin hiç de düşük olmadığı şeklinde okumak yanlış olmaz.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI