SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıMODERNİZASYON İŞİNDE FİRMA DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ-
SORU : Bursa Çimento’nun istenen çıkışı sergileyememesinin sebebi nedir? Hissede beklenti var mı? Gönderen : Umut Şahin06.02.2024, 18:43

Hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken hem ilgili hissenin hem de içinde yer aldığı sektörün performansının birlikte değerlendirilmesinde yarar vardır. Bu şekilde hisseyle alakalı daha isabetli bir değerlendirme yapma imkanı söz konusu olabilecektir. Bursa Çimento, sektörle uyumlu bir hareket sergiliyor. İçinde yer aldığı çimento sektörü 2020 yılından bu yana yükselen bir ivmeyle hareket ederken Bursa Çimento da aynı sürede yükseldi. Hissenin fiyatı düzeltilmiş verilerle Mart 2020’de en düşük 54 kuruşu test ederken Ekim 2023’te yine düzeltilmiş verilerle 11,54 TL’ye kadar çıktı. Bu süreçte fiyat arada düzeltmelerde bulunsa da yükselen trendini korudu. Şimdilerde de 8,14 TL seviyelerinde bulunuyor. Artan alıcı ilgisiyle birlikte son bir ayda yönünü yukarı çevirmiş görünüyor. Alıcıların güçlenmesi hissenin de yükselmesini mümkün kılacak en önemli unsur. Alıcıları motive edense şirketin gelir ve kâr büyümesi. Bursa Çimento son üç yılda gelir ve kârını büyüttü. Bununla birlikte son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde ana ortaklık kârını yüzde 39,11 artırarak 1,2 milyar TL’ye çıkardı. Maliyet ve giderlerindeki hızlı büyüme şirketin dönem sonu kârının zayıf bir yükseliş sergilemesinde etkili oldu. Şirketin gündemindeki önemli konu ise modernizasyon yatırımları. Eylül 2023’te modernizasyon yatırımı kapsamında anlaşmaya vardığı firma yükümlülüklerini yerine getirmeyince Bursa Çimento sözleşmeyi feshetti. Kasım ayında da yeni bir firma ile anlaşmaya vardı. Söz konusu yüklenici modernizasyon yatırımı kapsamında yerli mekanik ve inşaat işlerini tamamlayacağı ifade edildi.

BURSA CIMENTO BUCIM

Alış0,00

Satış8,49

Gün İçi En Düşük8,39

Gün İçi En Yüksek8,63

PD/DD1,45

FK6,95

Fiyat8,49

Değişim1,43%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI