SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıMEDİNE HAVALİMANI’NDAKİ PAYINI DÜŞÜRECEK-
SORU : Elimde Tav hissesi var. Hava yolu şirketleri uçtuğu halde bu bir türlü gitmedi. Sebebi nedir? Gönderen : Oktay Kale23.07.2023, 14:57

Sektörel hareketlenmeler o alanda faaliyet yürüten tüm şirketleri etkiler. Kuşkusuz bu etkilenme şirketin mali performansına bağlı olarak güçlü olabileceği gibi daha zayıf kalması da olasılık dahilindedir. Öte yandan Tav firması her ne kadar THY ya da Pegasus gibi bir hava yolu şirketi olmasa da çok yakın faaliyet kolu olan terminal işletmeciliği yaptığını not etmek gerekir. Bu itibarla yolcu sayısındaki artış Tav’ı da etkiliyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket son iki yılda kâr etmekle birlikte pandemi öncesi kârını henüz yakalayabilmiş değil. Şirket son açıkladığı 2023 ilk çeyrek dönemde zarar etti. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde de zarar etmekle birlikte yıl sonunda kâra dönmeyi başarmıştı. Bu yılın ilk çeyreğindeki zararın yaklaşık üç kat artmasında hayli yükselen finansman giderleri etkili oldu. Şirketin kârlı bir yapıya dönebilmesi için gelirleri kadar kur ve faiz giderlerini de kontrol altına alabilmesi şart. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse geçtiğimiz mayıs ayında en düşük 63,70 TL’ye kadar gerilediği sonrasında piyasadaki genel çıkışla birlikte yükseldiği gözleniyor. Şimdilerde de 108,40 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Medine Havalimanı işletmesindeki payını yüzde 50’den yüzde 26’ya düşürmesiyle alakalı. 7 Temmuz 2023 tarihli açıklamada satış işleminin yılın ikinci yarısında gerçekleşmesi beklenirken söz konusu satıştan kaynaklı olarak en az 70 milyon euro gelir elde etmeyi hedefliyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

TAV HAVALIMANLARI TAVHL

Alış0,00

Satış218,40

Gün İçi En Düşük216,40

Gün İçi En Yüksek222,90

PD/DD1,58

FK9,07

Fiyat218,40

Değişim0,60%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI