SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR ARTIŞI KORUNUYOR -
SORU : TAVHL ile ilgili olarak 38 TL gibi bir hedefim var. Bu yıl içerisinde hedefime ulaşma imkanı olur mu? Hisse için 2020 yılı öngörünüz nedir? Değerli yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim. Gönderen : Sezar Aydın09.02.2020, 15:54

Tav Havalimanları, teknik olarak uzun adede yükselen bir kanal içinde hareket ediyor. Hisse, iki yılı geçkin süredir arada gelen kâr satışlarından kaynaklı olarak aşağı salınımlarda bulunsa da sonrasında tekrar yönünü yukarı çevirmekte. Geçen süre zarfındaki düşüşlerin her defasında daha yukarıda taban bulması hissenin çıkış trendinin sürmesine olanak tanıyor. Son olarak geçtiğimiz aralık ayında en yüksek 30,50 TL’yi test etti ve şimdilerde de 27,26 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hissede her ne kadar son gün satış ağırlıklı işlemler öne çıksa da kâr satışlarının sonlanma ve alıcıların güçlenme ihtimali de artmış görünüyor. Özellikle Cuma günü piyasanın hemen kapanmasından sonra kamuya duyurulan finansal tablolar alıcıların güçlenmesi için önemli bir dayanak olabilecektir. Piyasadaki olumlu seyrin varlığını sürdürmesi halinde ise bunun hissenin fiyatına yansıması kaçınılmaz olacaktır. Hissede kısa vadeli gevşemenin devam etmesi halindeyse bunun uzun sürmesi bu aşamada zayıf bir ihtimal olarak görülmekte. Bu itibarla hisse halihazırda içinde yer aldığı çıkış trendini koruyor. Şirketin açıklamış olduğu 2020 bilançosuna göre kârı yüzde 62,81 oranında arttı. Kârın artmasında diğer faaliyet giderlerinin kayda değer oranda azalması etkili oldu. Diğer taraftan firma yaptığı açıklamada bu yıl hisse başına brüt yüzde 108,04 oranında nakit temettü ödemesinde bulunacağını duyurdu. Dağıtılacak bu temettü miktarı da hissenin çıkışını destekleyecek önemli bir etken olacaktır. Mevcut durumda hisse, uzun vadede yatırımcısına umut vadetmeye devam etmekte.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

TAV HAVALIMANLARI TAVHL

Alış0,00

Satış194,30

Gün İçi En Düşük193,40

Gün İçi En Yüksek201,90

PD/DD1,54

FK9,37

Fiyat194,30

Değişim-0,72%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI