SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYABANCILAR ALIMA DÖNDÜ-
SORU : Tav’dan almayı düşünüyorum. Ama çok kararsız kaldım. Yükseliş devam eder mi? Almak mantıklı mı? Gönderen : Teoman Aydın 14.12.2020, 19:05

Borsada yapılacak her alım beraberinde bir riski de getirir. Önemli olan gereksiz risklerin altına girmemektir. Gelir ve kârlılığı düşen ya da zarar eden firmaların hisselerine yapılacak yatırımlar bu anlamıyla gereksiz risk kategorisinde yer alacaktır. Kâr eden ve bu kârı düzenli şekilde büyütebilen firmalar ise kabul edilebilir risk kategorisinde değerlendirilmeli. Öte yandan şirketlerin zaman zaman gelir ve kârında düşüş yaşanması hatta zarara dönmesi de mümkündür. Önemli olan ise bu olumsuzluğun geçiciliğidir. Konjonktüre bağlı bir olumsuzluk söz konusu ise bu sürecin ne kadar devam edeceği bir diğer önemli husustur. Tav Havalimanları son üç yılda gelir ve kârını düzenli şekilde artırdı. Ancak pandemiden kaynaklı uçuşlarda meydana gelen kısıtlama şirketin gelirini azaltırken zarara dönemsinde etkili oldu. Firma son açıkladığı 2020 dokuz aylık dönemde 1,5 milyar TL zarar etti. Aşılamaların başlayacak olması henüz tarih verilmemekle birlikte uçuşlardaki kısıtlamaların kademeli kaldırılmasına imkan verecektir. Bu da mevcut zararın 2021’de kâra dönmesine olanak tanıyacaktır. Zararın azalması ve kâra dönülmesi hisseye ilgiyi artırma olasılığını güçlendirecektir. Halihazırda hissenin fiyatı 19,85 olup Aralık 2019’da düzeltilmiş verilerle test edilen 28,39 TL’nin gerisinde bulunuyor. Öte yandan yabancı alımları son bir ayda artarak yüzde 60,56’dan yüzde 72,02’ye çıktı. Bu alımların da etkisiyle hisse yükselirken normalleşmeye bağlı olarak çıkışın devamı mümkün olabilecektir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

TAV HAVALIMANLARI TAVHL

Alış0,00

Satış199,10

Gün İçi En Düşük196,00

Gün İçi En Yüksek199,40

PD/DD1,57

FK9,61

Fiyat199,10

Değişim2,47%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI