SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıMAYISTA KAPASİTESİNİ ARTIRDI-
SORU : Banvit ilk çeyrekte zarar gösterdi. Birçok tesisleri olmasına rağmen neden zarar ediyor ve de yükselmiyor? Kâr etme ihtimali nedir? Gönderen : Ekrem Ergin17.07.2023, 08:20

Bir hissenin uzun vadede istikrarlı çıkış sergileyebilmesi düzenli gelir ve kâr büyümesi gerçekleştirebilmesiyle yakından alakalıdır. Banvit istikrarlı büyüme noktasında henüz arzu edilen niteliğe bürünebilmiş değil. Geride kalan dört yılda bir yıl kâr ertesi yıl zarar döngüsü ile hareket ediyor. Son olarak geçtiğimiz yıl zarar etmesi karşısında bu yıl kâr açıklaması beklenen bir durum. Bununla birlikte yatırımcısıyla paylaştığı 2023 ilk çeyrek dönem verilerinde yine zarar yaşandı. Dahası zararın bir önceki yılın aynı dönemine göre arttığı gözleniyor. Satış gelirlerindeki büyümeye rağmen maliyet ve giderlerdeki artış kârı aşağıya baskılarken finansman giderleri zararın büyümesinde etkili oldu. Kısa vadeli borçluluk yapısında kayda değer artış gözlenen şirketin kârını koruyabilmesi için finansman giderlerini kontrol altına alabilmesi önemli. Hissenin fiyatı ise özellikle 2019’dan itibaren daha iyi bir performans sergiledi. Mart 2019’da en düşük 9,46 TL’ye kadar inerken Temmuz 2022’de en yüksek 113,80 TL’ye çıktı. Şimdilerde ise 85,35 TL seviyelerinde bulunuyor. Şirket geçtiğimiz mayıs ayında yaptığı açıklamada İleri İşlem Tesisi ve Piliç Üretim Tesisi ile ilgili kapasite artırımının tamamlandığını duyurdu. Bu yatırım için toplam 26,7 milyon dolar harcamada bulundu. Öte yandan verimliliği artırmaya yönelik makina ve ekipman için 9,3 milyon dolar yatırım yaptığını belirtti. Firmanın söz konusu yatırımlarının kâra olumlu yönde katkısı olması beklenmeli.

BANVIT BANVT

Alış0,00

Satış183,40

Gün İçi En Düşük174,80

Gün İçi En Yüksek186,20

PD/DD4,17

FK19,27

Fiyat183,40

Değişim6,50%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI