SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKULLANILMAYAN RÜÇHAN HAKKI SERBEST KALIR-
SORU : Hektaş’ın bedelli sermaye artırımından haberim olmadı. Şimdi yararlanma hakkım var mı? Gönderen : Murat Serçe19.02.2023, 12:04

Bedelli sermaye artırımı belli bir süreye tabidir. Süre sona erdikten sonra ön alım hakkının kullanılma şansı kalmaz. Bu nedenle, rüçhan hakkından yararlanmak için açıklanan süre zarfında bu hakkın kullanılması şarttır. Rüçhan hakkının kullanılması düşünülmediği durumda zarar etmemek için iki yol denenebilir. Birincisi bedelli sermaye artırımı öncesinde sahip olunan paylar satılabilir. İkinci ihtimal ise bedelli süreci başlamış ise rüçhan hakkı kuponları Rüçhan Hakkı Kupon Pazarında satılabilir. Rüçhan hakkının kullanım süresi tamamlandığında ise kullanılmayan rüçhan hakkı kuponları serbest hale gelir bu hakkı temsil eden paylar borsada satılır. Yani süre geçtikten sonra hissedarın rüçhan hakkını kullanma şansı bulunmamaktadır. Hektaş, geçtiğimiz yıl ekim ayında 860 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini 3 milyar 530 milyon TL’ye yükseltti. Sermaye artırımının 1 milyar 290 milyon TL’si bedelli 380 milyon TL’si bedelsiz gerçekleşti. Bedelli kısmı ile ilgili yeni pay alma haklarının kullanım süresi ise 26 Ekim 2022 tarihinde tamamlandı. Kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen yaklaşık 638 bin TL nominal değerdeki paylar Borsa İstanbul Birincil Piyasada alıcılara satıldı. Bedelli sermaye artırımlarında aracı kurumları çoğunlukla yatırımcıları uyarsa da olası mağduriyetlerin önüne geçebilmek için yatırımcıların ortağı oldukları şirketlerle ilgili haber ve gelişmeleri takip etmelerinde yarar var. Tüm bunlardan ayrı olarak Hektaş, Kasım 2022’de en yüksek 51,30 TL’yi test ettikten sonra gelen kâr satışlarıyla birlikte düzeltmeye dönerken 17 Şubat 2023 tarihli son işlem gününde 34,56 TL’den kapanış yaptı. Şirket 2022 faaliyet döneminde kârını yüzde 151,87 oranında artırmayı başardı. Bu itibarla büyümesini sürdürüyor. Mali performansındaki olumlu seyir hissenin uzun vadede yükselen kanal içinde hareketini devam ettirmesine olanak tanıyor.

HEKTAS HEKTS

Alış0,00

Satış15,22

Gün İçi En Düşük15,25

Gün İçi En Yüksek15,58

PD/DD5,10

FK0,00

Fiyat15,22

Değişim-2,06%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI