SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Hektaş’ta neler oluyor? Neden düştü yine? Şirket sermaye artırımı yapabilir mi? Temettü dağıttı mı? Dağıtmadıysa ne zaman dağıtacak? Gönderen : Nermin Alpaslan28.03.2019, 21:25

Borsadaki kısa süreli fiyat hareketlerini piyasadan bağımsız değerlendirmemek gerekiyor. Son günlerdeki dövizde yaşanan spekülatif hareketler ister istemez borsayı ve beraberinde hisse senetlerini de etkiliyor. Hektaş hissesini de bu kapsamda dalgalandığını göz ardı etmemeli. Hisse, yılın ilk günü piyasalardaki genel çıkış trendine uygun şekilde yükselirken özelikle 19 Mart 2019 gününden bu yana gerilemekte. Hisse, 18 Mart 2019 günü en yüksek 11,77 TL’ye kadar çıkarken şimdilerde 10,39 TL’den işlem görüyor. Yaşanan düşüş şirkete mahsus özel bir durum değil. Piyasalardaki genel dalgalanmadan kaynaklı kâr satışları olarak değerlendirmek daha yerinde bir bakış açısı olacaktır. Hektaş ile ilgili yakın tarihli açıklamalar ise gerçekleştirilecek nakit temettüyle ilgili olduğunu görmekteyiz. Şirket Yönetim Kurulu mart ayının ilk haftasında aldığı kararla brüt yüzde 50 nakit temettü dağıtımı yönünde genel kurula teklifte bulunacak. Temettü ödemesinin ise aralık ayında gerçekleştirilmesi isteniyor. Öte yandan şubat ayında Akça Tohumculuk’un sermayesinin tamamı 25.150.000 TL’ye satın alındı. Son olarak 2009 yılında yüzde 17,91 oranında bedelsiz sermaye artırımına giden Hektaş, sonrasındaki yıllarda sürekli nakit temettü ödemesinde bulundu. Firma bu süre zarfında sermaye artırımına ihtiyaç duymadı. Bu yıl da nakit temettü ödeyecek olan şirketin gündeminde sermaye artırımı bulunmuyor.

HEKTAS HEKTS

Alış0,00

Satış15,47

Gün İçi En Düşük15,40

Gün İçi En Yüksek15,75

PD/DD5,18

FK0,00

Fiyat15,47

Değişim0,65%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI