SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKREDİ BORCUNU ÖDEYECEK -
SORU : İzmdc hissesi aldım. Bedelli bölündü. Sonra taban taban gitti. Şimdi durum nedir? Daha da düşer mi? Ne zaman yükselir? Gönderen : Murat Gök09.03.2021, 16:41

İzmir Demir Çelik, 375 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini yüzde 300 bedelli artırarak 1,5 milyar TL’ye yükseltti. Ortaklar, rüçhan haklarını 15 Şubat -15 Nisan 2021 tarihleri arasında kullanabilecek. Sermaye artırımı sürecinde rüçhan hakkını kullanmak istemeyenler zarara uğramamak için haklarını bu süre içinde satmaları gerekiyor. Rüçhan hakkı kullanımı süresinden sonra kalan payın olması halindeyse Birincil Piyasa’da oluşacak fiyattan halka arz edilerek sermaye artırım süreci tamamlanacak. Şirket sermaye artırımından elde edeceği fonun yaklaşık 947 milyon TL’sini kredi borcu ödemelerinde, 175 milyon TL’sini ise çelikhane yatırımında kullanacağını belirtti. Firmanın kısa ve uzun vadeli kredi borcu toplamının yaklaşık 2,6 milyon TL olduğu nazara alındığında yaklaşık üçte bir oranında bir kısım bedelli sermaye artırımı ile birlikte tasfiye edilmiş olacak. Bu anlamıyla bedelli sermaye artırımının mali yapıyı güçlendirdiği muhakkak. Ancak bundan daha da önemlisi firmanın istikrarlı bir kârlılığı yakalayabilmesi olduğu unutulmamalı. Son beş yılın dördünde zarar eden İzmir Demir Çelik’in istikrarlı bir kârlılığa kavuşabilmesi şart. Ortaklardan gelen fonla mali yapı desteklenmiş olsa da bu yolun da bir sınırı olduğu asıl olanın kâr etmek olduğunu not etmek gerekiyor.

IZMIR DEMIR CELIK IZMDC

Alış0,00

Satış7,63

Gün İçi En Düşük7,38

Gün İçi En Yüksek7,72

PD/DD3,35

FK0,00

Fiyat7,63

Değişim3,53%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI