E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMeteoroloji'den 14 il için sarı alarm!---

Meteoroloji'den 14 il için sarı alarm!

Meteoroloji'den 14 il için sarı alarm!
29 Nisan 2024 - 14:29 borsagundem.com

Yarın için Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde bazı kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. 14 kente "sarı" alarm verildi. İşte detaylar...


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yarın Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı, Yozgat ile Adana'nın kuzeyi, Mersin'in iç kesimleri, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri ve Kastamonu çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanağın yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

BAŞKENT'TE METREKAREYE 50 KG YAĞIŞ BEKLENİYOR

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 30 Nisan Salı günü Ankara genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

SEL VE SU TAŞKINI UYARISI

Yurt genelinde beklenen yağış nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İŞTE "SARI" ALARM VERİLEN 14 İLİMİZ

Meteoroloji tarafından "sarı" alarm verilen 14 kentimiz ise şöyle: "Ankara, Adana, Antalya, Çankırı, Mersin, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Aksaray, Karaman ve Kırıkkale."

Meteoroloji'den çamur yağmuru uyarısı!

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)