SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRI FİNANSMAN GELİRLERİNDEN-
SORU : Adese yeni yeni kıpırdamaya başladı. Devamı gelir mi? Yükselme ümidi var mı? Gönderen : Ali yıldız15.08.2023, 18:41

Adese Gayrimenkul hissesinin son dört aylık fiyat performansı izlendiğinde yükseldiği gözleniyor. Kuşkusuz bunda piyasadaki genel çıkışın etkisi yadsınamaz. Bununla birlikte fiyatı daha geniş bir yelpazeden bakıldığında uzun vadede yatayda dalgalı bir seyir izlediğini söylemek yanlış olmayacaktır. 2011 yılından bu yana borsada işlem gören hisse, en yüksek seviyesini 2018 yılında test etti. Kasım 2018’de en yüksek 11 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında ise bir daha bu seviyeleri göremedi. Şimdilerde de 2,22 TL seviyelerinde işlem görüyor. Ağırlıklı olarak zarar üreten bir yapıya sahipken son iki yılda şirketin kâra dönmesi ve geçen 2022 faaliyet döneminde bu kârı artırması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmeli. Ancak kârın aşırı yüksek gelmesinde yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirin etkili olduğunu not etmek gerekiyor. Şirket henüz altı aylık mali tablolarını paylaşmadı. Son açıklanan 2023 ilk çeyrek mali verilere göre ise oluşan dönem kârı bir önceki yıl ile benzerlik gösteriyor. Şirket yılın ilk çeyreğinde 22,2 milyon TL dönem kârı elde etti. Söz konusu kârın oluşmasında 16,7 milyon TL finansman geliri ve 1,9 milyon TL özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımların etkisi gözleniyor. Firmanın kâr etmesi olumlu olmakla birlikte esas faaliyet kârını güçlendirebilmesinin daha da önemli olduğunu göz ardı etmemeli. Söz konusu eksiklik hisseye güçlü bir ilginin oluşmasındaki engellerden biri olarak not etmek gerekir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ADESE GAYRIMENKUL ADESE

Alış0,00

Satış2,37

Gün İçi En Düşük2,36

Gün İçi En Yüksek2,42

PD/DD0,28

FK1,37

Fiyat2,37

Değişim0,42%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI