SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR VAR AMA DÜZENSİZ-
SORU : Elimde epeydir tuttuğum Formet hissesi var. Hissede kardayım. Sizce ne yapayım? Daha da tutmaya devam edeyim mi? Gönderen : Kadir Ender30.10.2023, 18:22

Hisse fiyatlarındaki iniş ve çıkışlardan kaynaklı olarak hesaplarda kâr ya da zarar tutarlarında değişkenlikler her zaman için mümkündür. Reel bir kâr ya da zarardan bahsedebilmek için hissenin elden çıkarılmış olması gerekir. Aksi taktirde oluşan kâr ya da zarar her zaman için kağıt üzerinde bir rakamdan ibaret kalacaktır. Mayıs 2018’den bu yana borsada işlem gören Formet, geçtiğimiz yıla kadar inişli çıkışlı bir seyir izledi. Hisse özellikle Mart 2022’den itibaren yönünü yukarı çevirdi. Fiyatı düzeltilmiş verilerle 8 Mart 2022 günü en düşük 57 kuruşa kadar inerken geçtiğimiz eylül ayında en yüksek 4,33 TL’ye çıktı. Şimdilerde de 3,65 TL seviyelerinde işlem görüyor. Henüz dokuz aylık mali verilerini açıklamayan şirketin son paylaştığı 2023 altı aylık mali tablolarına göre dönem sonunda 1,8 milyon TL kârı söz konusu. Geçtiğimiz yıl ise aynı dönemde zarar açıklamıştı. Şirketin geçmiş verileri incelendiğinde istikrarlı bir kârlılığa sahip olmadığı görülüyor. Geride kalan beş yılın ikisinde zarar söz konusu olurken kâr ettiği yıllarda da bazen artan bazen azalan bir durum söz konusu. Geçtiğimiz 2022 faaliyet döneminde zarar açıklayan şirket, mevcut performansı koruması halinde yıl sonunda kâr etmesi beklenmeli. Ancak oluşan kârlılığın istikrarlı şekilde devam edeceğine dair işaretin görülmesinin daha da önemli olduğu göz ardı edilmemeli.

FORMET METAL VE CAM FORMT

Alış0,00

Satış2,84

Gün İçi En Düşük2,85

Gün İçi En Yüksek2,92

PD/DD0,83

FK0,00

Fiyat2,84

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI