SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR SATIŞLARI ETKİLİ-
SORU : Koray GMYO’nun son durumu nedir? Hisse günlerce düşüşün ardından toparlanır gibi. Ne önerirsiniz? Gönderen : Fulya Maden09.11.2023, 18:56

Hisse senetlerinin çıkışı kadar düşüşünü de olağan görmek gerekir. Bir hissenin fiyatındaki çıkış ve düşüşler uzun vadede her ne kadar mali yapı ile alakalı ise de kısa zaman dilimlerinde piyasadaki genel haber ve gelişmelerin etkili olduğu göz ardı edilmemeli. Ülkemizin kaos ve çatışmaların olduğu bir bölgede olması zaman zaman jeopolitik risklerin de artmasına yol açabilmekte. Bu durum ister istemez yatırımcıların daha güvenli liman arayışını gündeme getirirken borsada satışlar daha fazla ağırlık bulabilmekte. Koray GMYO, geçtiğimiz temmuz ayında zirvesi 64,45 TL’yi test etmesinin ardından gelen satışlarla birlikte geriledi. Şimdilerde de 44,64 TL seviyelerinde bulunuyor. Zirvesine göre yaklaşık yüzde 30,7 düşüş yaşanmış olsa da Mayıs 2022’deki çıkış fiyatı 4,27 TL nazara alındığında yüzde 945 yukarıda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl zarar açıklayan firmanın 2023’ün dokuz aylık döneminde de zarar devam etti. Gelirlerdeki büyümeye rağmen giderlerindeki artışın daha yüksek olması dönem sonunda 25,74 milyon TL zarar yazmasına neden oldu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde firmanın 65,65 milyon TL zarar açıkladığı nazara alındığında mevcut zararın azalması olumlu olsa da sürmesini sorun olarak değerlendirmek gerekir. Hissenin yukarı yönlü çıkış potansiyelini güçlendirebilmesi için gelir ve kâr büyümesinin birlikte sağlanabilmesi önemli. Bu gerçekleşmediği taktirde yatırımcıların satış yönlü işlemlerini sürdürmesi daha fazla gündeme gelecektir.

KORAY GMYO KGYO

Alış0,00

Satış37,30

Gün İçi En Düşük36,98

Gün İçi En Yüksek38,76

PD/DD98,02

FK0,00

Fiyat37,30

Değişim-1,37%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI