SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR PAYI AVANSI VERDİ-
SORU : Ege Profil ile ilgili yorumlarınızı merak ediyorum. Bu hisse bulunduğu sektöre göre ucuz değil mi? Gönderen : Osman Yıldız10.01.2024, 00:28

Bir hissenin ucuz ya da pahalı olup olmadığı yatırımcının beklentisi ve bakış açısına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Uzun vadeli yatırımda bulunanlar için şirketin büyüyeceğine dair beklentinin güçlü olması hisseye ilgiyi canlı tutan ana etkendir. Bu halde firmanın mevcut durumun üzerinde büyümesini sürdürecek olması, hisseye destek vereceğinden fiyatın ucuz olduğu değerlendirmesini yaptıracaktır. Diğer taraftan kısa süreli işlem yapanlar açısından şirketin gelir ve kâr büyümesinden ziyade mevcut fiyatın kısa vadede yükseliş dalgasını sürdürüp sürdürmeyeceği önemlidir. Bu yaklaşıma sahip yatırımcılar için ise şirketin uzun vadede büyüme ivmesi ikinci planda kalacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak Ege Profil’in fiyat seyri takip edildiğinde uzun vadede yükselen bir kanal içinde hareket ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Hisse, geçtiğimiz ağustos ayından bu yana ise zirvesinde yatayda dalgalı bir seyir izliyor. Bu süre içinde arada taşmaları olmakla birlikte 125-174 TL fiyat aralığında gidip geliyor. Şimdilerde de 141 TL seviyelerinde bulunuyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise dağıtacağı kâr payı avansıyla ilgili. 2017 yılından bu yana 2020 yılı hariç olmak üzere her yıl düzenli temettü ödemesinde bulunan şirket, 9 Ocak 2024 günü de hisse başına brüt 91 kuruş kâr payı avansı ödemesinde bulundu. Şirketin düzenli temettü ödemesi özellikle temettü yatırımcılarının hisseye yönelik ilgisinin canlı kalmasına olanak verebilecektir.

EGE PROFIL EGPRO

Alış0,00

Satış208,70

Gün İçi En Düşük202,60

Gün İçi En Yüksek212,20

PD/DD3,72

FK33,52

Fiyat208,70

Değişim1,66%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI