SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : EGPRO uzun vadede 100’lü rakamlara gelir mi? Piyasadaki senet sayısı çok az. Gönderen : Cafer Sulak 12.11.2019, 18:53

Ege Profil’in geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde son on yılda iki defa büyük adımlarla yukarı ataklarda bulunduğu gözlenmekte. Bunlardan ilkindeki atakta fiyatı yaklaşık on kat artarken ikincisinde yaklaşık beş katı bir fiyat artışı söz konusu oldu. Hisse şimdilerde ise 9,55 TL’den işlem görüyor. Hissenin 100 TL seviyelerine çıkabilmesi için yaklaşık dokuz kat bir fiyat artışının gündeme gelmesi gerekiyor. Daha önce benzeri bir performans sergilemeyi başaran hissenin benzeri bir harekette bulunması teorik olarak mümkün olsa da pratikte hiç de kolay olmadığını belirtmek isteriz. Zira şirketin kârındaki azalma her şeyden önce yüksek bir çıkış için gerekli olan zemini ortadan kaldırıyor. Hissenin fiyatı üç yıla yakın süredir yatayda dalgalı bir seyir izlemesine rağmen fiyat kazanç oranının yükselmesine engel olamamakta. Özellikle bu yıl gerçekleşen kârdaki gevşeme f/k oranının yüksek kalmasına yol açarken sektör ortalamasının da üzerinde gerçekleşmesine sebep olmakta. Sermayesini temsil eden payların yüzde dördü borsada işlem görürken halka açık kısmın yüzde 87,63’ü Deniz Yatırım’ın saklamasında bulunuyor. Bu da daha aktif bir piyasanın varlığını sınırlandırıyor.

EGE PROFIL EGPRO

Alış0,00

Satış204,50

Gün İçi En Düşük203,60

Gün İçi En Yüksek209,60

PD/DD3,65

FK32,85

Fiyat204,50

Değişim-0,68%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI