SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİŞTİRAKTEKİ PAYINI ZARARINA SATTI -
SORU : AKYHO bana göre çok güzel bir bölgede. Sizce de bu hissenin geleceği var mı? Gönderen : Cengiz Ercan 02.03.2022, 19:34

Bir hissenin uzun vadede prim potansiyeli taşıyıp taşımadığı dönük kârını büyütüp büyütemediğiyle yakından alakalıdır. Şirketin gelir ve kârı büyüdüğü ölçüde hissenin fiyatına da uzun vadede olumlu yönde yansır. Aynı şekilde gelirde düşüş ya da zarar söz konusu olduğunda da hissenin olumsuz yönde etkilenmesi beklenir. Kuşkusuz bazı dönemlerde hissenin fiyatı ile firmanın mali yapısı arasında makas açılması gözlenebilir. Ancak uzun vadede aradaki fark kapanması ve belli bir korelasyonla hareket etmesi beklenmeli. Akdeniz Yatırım Holding’in fiyat seyri takip edildiğinde 2020 yılında ciddi bir çıkış sergilediği gözlenmekte. Fiyatı düzeltilmiş verilerle Ekim 2020’de en yüksek 4,39 TL’ye kadar çıktı. Sonraki süreçteyse sürekli düşen bir ivme yaşandı. Son olarak 2 Mart 2022 günü kapanışı 1,59 TL’den gerçekleşti. Geride kalan iki yılda zarar eden şirket, açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosunda kâr etti. 2021 yıl sonu bilançosunda da kâr edebilirse bu durum hissenin fiyatını destekleyebilecektir. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise iştiraki Tanıtek Bilişim’de sahip olduğu yüzde 50 payın satışıyla ilgili. Değerleme raporuna göre satılan payların değeri 8,7 milyon TL olmasına rağmen şirket 5 milyon TL’ye sattı. Değerinin yüzde 43 altında satılmasının gerekçesi hakkında bir açıklamada bulunmazken söz konusu satıştan ötürü 600 bin TL zarar ettiğini belirtti.

AKDENIZ YATIRIM HOLDING AKYHO

Alış0,00

Satış7,02

Gün İçi En Düşük6,98

Gün İçi En Yüksek7,11

PD/DD4,76

FK0,00

Fiyat7,02

Değişim0,14%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI