SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİŞTİRAK SATIŞIYLA GELİR YARATIYOR-
SORU : Gözde hissesini bir türlü çözemedim. Sizce bir geleceği var mı? Kötü bilançodan sonra Endekse ters bir korelasyonu var. Bu kadar kötü olmayı hak ediyor mu? Gönderen : Şerif30.06.2021, 18:24

Borsada işlem gören hisselerin kısa sürelerde aşağı ya da yukarı dalgalanmaları olağan bir durumdur. Asıl öneli olan uzun vadede istikrarlı bir çıkış sergileyebilmesidir. Firmalarla ilgili uzun vadede olumlu beklentinin ana dayanağı gelir ve kârlılık büyümesidir. Gözde Girişim’i de bu çerçevede değerlendirmeli. 2010 yılından bu yana yatay bir kanalda dalgalı hareketi olan hisse, Mart 2020’de piyasada gözlenen genel çıkışa uyumlu şekilde yükseldi. Bir yıl sonra Mart 2021’de de en yüksek 9,55 TL’yi test etti. Ancak burada tutunamadı ve gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi. Şimdilerde de 5,42 TL’den işlem görüyor. Uzun süredir esas faaliyetlerinden dolayı kâr etme noktasında zorlanan firma, bazı yıllar diğer faaliyet gelirinden elde ettiği yüksek getiriyle yıl sonunda kâra dönüyor. Geçtiğimiz yıl da benzer bir durum yaşandı. Son açıklanan 2021 ilk çeyrek bilançosundaysa zarar söz konusu. Ancak firmanın iştirak satışları yıl sonunda tekrar kâr etme olasılığını gündemden düşürmüyor. Şubat ayında Kümaş Manyezit’teki yüzde 51 pay satışından 150,9 milyon dolar gelir elde edilirken bu tutarın finansal borçluluk yapısının azaltılmasında kullanılacağı belirtildi. Öte yandan dolaylı bağlı iştiraki Polinas Plastik’in Propak Ambalaj’da sahip olduğu payın satışından da yaklaşık 123,3 milyon euro iştirakinin kasasına girdi. Yıl sonunda bu tutarın firmaya kâr payı olarak gelmesi halinde Gözde Girişim’in bu yıl sonunda da kâr açıklaması mümkün olabilecek.

GOZDE GIRISIM GOZDE

Alış0,00

Satış23,20

Gün İçi En Düşük22,92

Gün İçi En Yüksek23,26

PD/DD0,40

FK0,00

Fiyat23,20

Değişim0,78%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI