SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİSTİKRARLI BÜYÜYOR-
SORU : Uzun süredir elimde Koç Holding hissesi var. Daha bekleyeyim mi? Yoksa satıp başka kağıda mı geçsem? Gönderen : Kemal Arslan19.06.2023, 16:45

Ülkemizin önemli kuruluşlarından biri olan Koç Holding, gerek kurumsal yapısıyla gerekse önüne koyduğu hedef ve vizyonuyla yerli yatırımcı kadar yabancı yatırımcının da dikkatini çeken bir yapıya sahip. Takas verileri incelendiğinde son üç yılda yabancıların ağırlıklı olarak satış yönlü işlemlerde bulunduğu gözleniyor. Yaşanan satışa rağmen gelinen aşamada halka açık kısmın yüzde 53,24’ü halen yabancı saklaması yapan kurumların saklamasında bulunuyor. Koç Holding, uzun vadede takip edilmeyi hak eden firmalar arasında yer alıyor. Bununla birlikte yatırımcılar farklı gerekçe ve nedenlerle hisse satışında bulunmalarının da anlaşılır bir yanı olduğunu kabul etmek gerekir. Bu noktada önemli olan ise yatırımcı nezdinde alım gerekçesinin değişip değişmediğidir. Hissesinin alım gerekçesinde bir değişimin olup olmadığı satış kararının da isabetliliği hakkında bilgi edinilmesine olanak verecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak Koç Holding’in mali yapısı incelendiğinde son üç yılda kârını kayda değer oranda büyüttüğünü gözlemekteyiz. Son açıkladığı 2023 ilk çeyrek dönemde de kârdaki artışın yüzde 113,02 oranında büyümesi yıl sonunda artış ivmesinin enflasyonun üzerinde gerçekleşme imkanını güçlendiriyor. Söz konusu durumun hissenin fiyatına olumlu yönde katı sunması beklenmeli. Hissenin fiyatı uzun vadede büyüyen yapısını koruyor. Mart 2020’de en düşük 11,28 TL’ye kadar inerken şimdilerde 95,05 TL seviyelerinde bulunuyor. Geçen süre zarfında değer artışı yüzde 743 oranında gerçekleşti. İlginin devam etmesi çıkışı motive edecek en önemli unsur olacak.

KOC HOLDING KCHOL

Alış0,00

Satış217,00

Gün İçi En Düşük212,70

Gün İçi En Yüksek218,30

PD/DD1,36

FK7,62

Fiyat217,00

Değişim1,69%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI