SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİLK ÇEYREKTE SATIŞ GELİRİ KÂRI BÜYÜTTÜ-
SORU : Hatek hissesi hakkında bilgi alabilir miyim? 1-2 ay içerisindeki beklentiniz nedir? Gönderen : Kemal Akcan03.08.2022, 17:57

Borsada kısa vadeli beklentiler her zaman için yüksek risk içerir. Bunun ana nedeni hisselerin kısa süreli fiyat hareketinde asıl belirleyici olan mali yapıdan ziyade piyasadaki genel gelişmeler olması. Ekonominin geneli ya da sosyal siyasal gelişmeler kısa vadede borsa üzerinde etkili olurken güçlü hisselerin dahi bu süreçte dalgalanmasına ya da aşağıya kaymasına sebep olabilmekte. Zayıf mali yapıya sahip hisselerde ise bu dalgalanmalar daha sert gözlenebilmekte. Bu nedenle borsaya uzun vadede beklentilerle gelinmesi ve güçlü firmaların takip edilmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Hatek, son dört yılda kârı bir sene artarken ertesi sene düştü. Geçtiğimiz yıl kârında gözlenen artış karşısında rutine uygun olarak bu yıl düşüş şaşırtıcı olmayacaktır. Bununla birlikte firmanın açıklamış olduğu 2022 ilk çeyrek bilançosunda önceki yıllardan farklı bir durum söz konusu. Geçmişte ilk çeyrek bilançoları sürekli zarar gelen Hateks, bu yıl ise yüksek bir kâr rakamı açıkladı. Kârın yüksek gelmesinde satış gelirindeki çıkış etkili oldu. Bu durum firmanın yıl sonunda da kârında güçlü bir artış gerçekleştirme olasılığını artırıyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise haziran ayında gerçekleşen yüzde 200 bedelsiz sermaye artırımı. Firma bedelsiz sermaye artırımı ile 21 milyon TL olan sermayesini 63 milyon TL’ye yükseltti.

HATAY TEKSTIL HATEK

Alış0,00

Satış14,32

Gün İçi En Düşük13,92

Gün İçi En Yüksek14,98

PD/DD1,47

FK0,00

Fiyat14,32

Değişim1,78%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI