SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Orta uzun vade için HATEK analizi yapabilir misiniz? Uzun vadede düşünülebilir mi? Gönderen : Fırat Yaman13.11.2019, 22:41

Borsaya geldiği 2011 yılında kısa bir süre hızlı şekilde değer kazansa da devamını getiremeyen Hatek, uzun süredir tabanda yatay hareket ediyor. Hisse, son iki hafta içinde gerçekleştirdiği atak nedeniyle belli bir hareketlik içerisinde bulunuyor. Fakat bu çıkış 2011 yılındaki düzeltilmiş verilerle ancak ilk açılış fiyatının bir miktar üzerine çıkmayı sağlayabilmekte. Hissenin 17 Ocak 2011 tarihli ilk açılış fiyatı 4 liraya denk gelirken şimdilerde 5,31 TL seviyelerinde işlem görüyor. Arada geçen yaklaşık dokuz yıllık sürenin ardından gelinen işlem fiyatını yeterli görmek mümkün değil. Hissenin bu denli düşük bir performansa sahip olmasında güçlü mali yapıya sahip olmamasının etkisi gözleniyor. Şirket yeterli büyümeyi sergileme noktasında zayıf kalmakta. Son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda da zarar söz konusu. Bu performansın son çeyrekte artırılması ile kâra geçme ihtimali olsa da güçlü bir büyüme için yeterli enerjiye sahip olmadığı anlaşılmakta. Bu da hisseye yönelik talebin düşük seviyede kalmasına yol açarken hissenin fiyatı da halka arz rakamının bir adım ötesini zorlayamamakta. Hissede uzun vadeli beklenti için şirketin gelir ve kârlılık noktasında büyüme yönlü güçlü sinyaller üretebilmesi şart. Bu olmadığı sürece beklenti içine girmek için fazla bir neden olmayacaktır.

HATAY TEKSTIL HATEK

Alış0,00

Satış14,40

Gün İçi En Düşük14,15

Gün İçi En Yüksek14,45

PD/DD1,48

FK0,00

Fiyat14,40

Değişim0,70%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI