SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELER ORTALAMALARIN ALTINDA-
SORU : Hatek ne zaman yükselir? Risk durumu nelerdir? Almak veya satmak için öneriniz var mı? Gönderen : Serhat Ekmekçi24.09.2020, 22:03

Şüphesiz farklı yatırım yaklaşımları ile borsada kazanç elde etmek mümkündür. Bu anlamıyla getirinin birden farklı yolu bulunmaktadır. Bununla birlikte uzun vadede gelir ve kârlılığını büyüten şirketlerden takip edilmesinin düşük riskle getiri potansiyelini artıracağı göz ardı edilmemeli. Bu çerçevede bakıldığında Hatay Tekstil’in son iki yılda kârını artırması olumlu bir durum. Geçtiğimiz yıl esas faaliyetten dolayı zarar etmekle birlikte yıl sonunda kâr açıklamasını bildi. Firma bu yılın ilk yarısında ise dönem sonunda zarar etti. Geçtiğimiz yıl da ilk yarıda zarar açıklayan şirketin yıl sonunda kâra döndüğü nazara alınırsa bu yıl sonunda da kâra geçme olasılığı söz konusu olabilecektir. Bununla birlikte asıl önemli olan esas faaliyetlerden dolayı kâr edebilmek. Firmanın esas faaliyetlerinden dolayı kâr edememesi uzun vadede mali yapısını zorlayan bir unsur olmakta. Hissenin gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri sektör ortalamasının gerisinde kalıyor. Bu da fiyatla mali yapı arasında dengeli bir durumun olduğunu gösteriyor. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde son olarak 10 Eylül 2020 günü en yüksek 16,13 TL’yi test ettiği bilahare gerilediği görülüyor. Son işlem günü 11,77 TL’den kapanış yapan hissenin mevcut seviyelerde destek oluşturma çabası öne çıkıyor. Bu fiyatlarda tutunabilmesiyle birlikte güçlenerek alıcılarla birlikte hissenin tekrar yönünü yukarı çevirmesi mümkün olabilecektir.

HATAY TEKSTIL HATEK

Alış0,00

Satış13,98

Gün İçi En Düşük13,89

Gün İçi En Yüksek14,03

PD/DD1,44

FK0,00

Fiyat13,98

Değişim-2,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI