SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHİSSEDE 18 YASAKLI VAR-
SORU : Sanifoam’yı yıl başında almak istiyorum. Uygun mudur? Düşerse bekleyeyim mi? Gönderen : Şahin Özbek24.12.2020, 18:03

Borsada yapılacak işlemlerde satım zamanı kadar alım zamanı da önemlidir. Kuşkusuz en dipten almak ve en zirvede satmak hedef olsa da bunun başarılmasını beklemek fazla iddialı bir yaklaşım olur. Bununla birlikte mümkün olabildiğinde ucuz fiyattan alıp yüksekten satabilmek her yatırımcının beklentisidir. Kuşkusuz hisselerin alım ve satım seviyelerini tespit etmeye yarayan farklı analiz ölçüleri vardır. Şirketin gelir ve kârlılığındaki ivme, hisseye yönelik talep, geleceğe yönelik projeler gibi birçok faktör hissenin fiyatını etkiler. Bu noktada yatırımcıların sıklıkla başvurduğu göstergeler arasında fiyat kazanç oranı ve piyasa defter değeri gelir. Sanifoam Sünger’i de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Hisse, özellikle geçtiğimiz ağustos ayından itibaren prim yaptı. 7 Ağustos 2020 günü en düşük 4,51 TL’ye kadar inerken sonrasında hızlı bir çıkış sergiledi ve 23 Kasım 2020 günü 17,50 TL’e kadar yükseldi. Bu tarihte hisseye yönelik getirilen bir dizi tedbirin de etkisi ile hissede gerileme yaşandı. Borsa Yönetimi aldığı karar çerçevesinde 3 ay süreyle tek fiyat uygulamasına alırken emir iptali ve değişikliklerine de kısıtlama getirdi. Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 24 Şubat 2021. Öte yandan 18 kişiye altı ay süreyle açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas kısıtlaması getirildi. Ayrıca bu kişilerin internetten emir vermesi de aynı süre zarfında yasaklandı. Getirilen tedbirlerin de etkisiyle hissede gerileme yaşandı ve şimdilerde de 13,00 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hissede kısa sürede yaşanan çıkışın da etkisiyle gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri ortalamaların üzerinde seyrediyor. Diğer taraftan gelir ve kârlılıkta bir miktar artış yaşansa da yeterli bir güce sahip değil. Mevcut fiyat seviyelerinin korunabilmesi için mali yapının daha da güçlü kılınabilmesi önemli.

SANIFOAM ENDUSTRI SANFM

Alış0,00

Satış61,95

Gün İçi En Düşük61,25

Gün İçi En Yüksek63,95

PD/DD14,13

FK28,42

Fiyat61,95

Değişim-1,90%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI