SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHER GÜN İŞLEM GÖRMÜYOR-
SORU : İş Bankası Kurucu hisseleri ile ilgili düşünceniz nedir? Alınıp tutulacak hisselerden midir? Gönderen : Ahmet Dağlı14.11.2021, 18:30

Borsada işlem gören birçok hisse senedi bulunmaktadır. Bunlar farklı sektörlerde yer aldığı gibi aynı şirketin birden fazla işlem gören hisse grubu da olabilmektedir. İş Bankası hisseleri de bu kategori içinde yer almaktadır. Bankanın C grubu paylarının aktif bir piyasası olmakla birlikte A,B ve Kurucu hisselerinin daha dar piyasası söz konusudur. Nispeten B gurubu paylar biraz daha fazla işlem görse de A ve Kurucu hisselerin her gün işlem görme koşulu bulunmuyor. İşleme konu olduklarında da bir adet ile sınırlı kalmaktalar. Bir hissenin aktif bir piyasasının olmaması istenildiğinde hızlı şekilde alma ya da satma koşulunu ortadan kaldırmakta. Bu da yatırımcının hareket marjını ciddi şekilde sınırlar. Oysaki satın alınan hissenin istenildiğinde hızlı şekilde işleme konu edilebilmesi önemlidir. Öte yandan aktif piyasanın varlığı aynı alıcı ve satıcı dengesinin güçlü şekilde kurulmasına olanak verir. Sert ve ani fiyat değişimleri minimum seviyede kalır. Piyasası sığ olan hisselerdeyse her zaman sürpriz bir fiyatla karşılaşma olasılığı gündeme gelir ki bu da yatırımcının önünü görmesine mani olur. Bu nedenle borsada yatırımda bulunurken şirketin güçlü olması kadar hissenin aktif bir piyasasının olmasının da gözetilmesinde yarar var. İş Bankası Kurucu hissesi ise bu noktada zayıf kalıyor. Geçtiğimiz hafta 12 Kasım 2021 olan piyasadaki son işlem gününde hissede herhangi bir işlem gerçekleşmedi. Hissenin son işlem gördüğü gün 1 adet ile 8 Kasım. Ondan önce de yine bir adet ile 28 Ekim günü işlem görebildi. Yatırımcılar işlemde bulunurken bu niteliği göz önünde bulundurularak hareket etmelerinde yarar var.

IS BANKASI (KUR.) ISKUR

Alış0,00

Satış7.000.000,00

Gün İçi En Düşük0,00

Gün İçi En Yüksek0,00

PD/DD0,06

FK0,24

Fiyat7.000.000,00

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI