SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHEM BEDELSİZ HEM DE NAKİT TEMETTÜ VERDİ-
SORU : Çemtaş’ın fiyat hareketini nasıl değerlendiriyorsunuz? Hissedeki çıkış yetersiz? Ne zaman anlamlı bir çıkış olur? Gönderen : Hüseyin Çeliker15.06.2023, 19:13

Bir hissenin fiyat seyri ele alınan zaman aralığına göre farklı değerlendirmelere yol açabilir. Neticede hisse kısa zaman aralığında düşen bir görünüm sergilerken uzun vadede yükselebilir. Aynı şekilde uzun vadede düşen bir yapıdayken kısa sürede yükselebilir. Tüm bunlardan ayrı olarak Çemtaş’ın geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde iki yılı geçkin sürelerde yaşadığı düşüşlere rağmen borsaya geldiği 1994 yılından bu yana sürekli yükseliyor. Hissenin son düzeltmesi ise 2021 yılında gözlendi. Ekim 2021’de düzeltilmiş verilerle en düşük 2,36 TL’ye kadar inerken Aralık 2022’de en yüksek 13,22 TL’ye çıktı. Test edilen zirvenin ardından hisse tekrar bir düzeltme hareketi içerisinde. Kısa sürede oluşan kârın realize edilmesi ile fiyat gerilerken geçtiğimiz mayıs ayının ikinci yarısından itibaren yoğunlaşan ilgiyle beraber yönü yukarı döndü. Son işlem günü de kapanışını 8,65 TL’den gerçekleştirdi. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleşen nakit temettü ve bedelsiz sermaye artırımıyla ilgili. Firma, geçtiğimiz mayıs ayının son haftasında hisse başına 50 kuruş nakit temettü öderken kâr payından da yüzde 395,17 oranında bedelsiz hisse verdi. Şirket düzenli kâr payı dağıtan bir yapıya sahip olsa da bir önceki bedelsiz sermaye artışını 2009 yılında gerçekleştirmişti. Arada geçen 14 yılın ardından bedelsiz sermaye artırımına giderek özsermayesini güçlendirme yoluna gitti.

CEMTAS CEMTS

Alış0,00

Satış10,99

Gün İçi En Düşük10,85

Gün İçi En Yüksek11,11

PD/DD0,30

FK13,43

Fiyat10,99

Değişim1,29%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI