SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELER YÜKSEK -
SORU : Oyak Çimento Mardin Çimento’nun devamı mı? için düşünceniz nedir? Bu kadar yükselmesi normal mi? Yoksa bu da diğer kağıtlar gibi aşağı gelir mi? Gönderen : Hakan Diri15.06.2020, 10:24

Geçtiğimiz mayıs ayında Oyak Grubunun aldığı karar gereğince Adana Çimento, Aslan Çimento, Bolu Çimento ve Ünye Çimento; Mardin Çimento’nun bünyesinde birleşti. Aynı süreçte Mardin Çimento’nun unvanı da Oyak Çimento Fabrikaları A.Ş. olarak değiştirildi. Birleşme neticesinde firmanın merkezi de Ankara’ya alındı ve sermayesi de 1.159.793.441 TL’ye çıkarıldı. Önceki unvanı ile Mardin Çimento; yeni unvanı ile Oyak Çimento Fabrikaları’nın geçmiş fiyat seyri takip edildiğindeyse Aralık 2018’den bu yana önce yukarı yönlü hızlı bir çıkış gerçekleştirdiği bilahare bir süre yatay hareket ettiği görülüyor. Son olarak geçtiğimiz nisan ayında yukarı atakla birlikte hisse, 6,55 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 6,05 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son açıklanan 2020 üç aylık bilanço verileri göz önüne alındığında gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri sektör ortalamalarının hayli üzerinde bulunduğu gözlenmekte. Önceki dönemlerdeyse söz konusu veriler sektör ortalamalarına uygun seviyelerde bulunuyordu. Hissenin son kapanışına göre f/k oranı 440,20 piyasa defter değeri ise 32,10 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu veriler birleşme sürecinde hızla yükseldi. Bu durum hissenin fiyatlamasında sapma olduğu şeklinde yorumlanabilir. Verilerin makul seviyelere gelebilmesi için mevcut kârlılığın artması ya da fiyatın gerilemesi gerekiyor. Yabancıların pozisyon almadığı hissenin halka açık kısmın yüzde 77,76’sının Oyak Yatırım’ın saklamasında bulunuyor. Halihazırda sermayesinin yüzde 73,25’i Oyak Çimento’nun elinde bulunan firmanın halka açık kısmının da toplanmış olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

OYAK CIMENTO OYAKC

Alış0,00

Satış61,00

Gün İçi En Düşük58,65

Gün İçi En Yüksek61,35

PD/DD2,65

FK8,70

Fiyat61,00

Değişim4,01%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI