SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELER MAKUL SEVİYEDE-
SORU : Anadolu Hayat’ın RSI, Bollinger ve MACD’ı inceliyorum. Sanki aşağı yönlü hareketini sürdürecekmiş gibi görünüyor. Kağıtla ilgili sizin yorumunuzu öğrenebilir miyim? Gönderen : Celal Güngör15.12.2020, 20:59

Borsada yatırımda bulunurken farklı analizlerle hisse seçimine gitmek ve bu şekilde portföy oluşturmak mümkündür. Teknik analiz göstergeleri de bu seçenekler arasında yer alır. Teknik analiz yatırımcılar arasında yaygın olmakla birlikte tek başına kullanılmamalı. Mali analizin yanında ek bir analiz yöntemi olarak değerlendirilmesi yerinde olacaktır. Neticede uzun vadede borsada asıl olan firmaların mali gücüdür. Mali yapının ilerleyen süreçte nasıl bir performans sergileyeceği ve bu performans ile hissenin fiyat arasındaki dengenin ne boyutta olduğu temel analiz ile tespit edilir. Söz konusu dengenin tespitinde teknik göstergeler sonraki aşamada değerlendirmeye dahil edilmesi riski düşürmek açısından daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Anadolu Hayat için de benzer bir yaklaşım sergilenmeli. Firma, içinde yer aldığı sektörün de verdiği avantajdan 2020’nin dokuz aylık döneminde dönem sonu kârını yüzde 63,18 oranında artırdı. Geçtiğimiz yıl da kârını kayda değer oranda artıran şirketin anlaşılan o ki bu yıl sonunda da önemli bir değişim olmaması halinde kârını artırması beklenmeli. Kârdaki artış hissenin fiyatının makul seviyede kalmasına olanak veriyor. Fiyat ile kâr arasındaki dengeyi gösteren fiyat kazanç oranı son işlem fiyatına göre 6,82 TL olup sektör ortalaması 10,2’nin altında. Aynı şekilde piyasa defter değeri de sektör ortalamasının gerisinde bulunuyor. Bu durum halihazırda satış ağırlıklı işlemleri öne çıkarsa da alıcıların güçlenmesine olanak verecek zeminin olduğu yönünde işaret olarak görülmeli.

ANADOLU HAYAT EMEK. ANHYT

Alış0,00

Satış53,70

Gün İçi En Düşük53,75

Gün İçi En Yüksek55,40

PD/DD3,67

FK8,31

Fiyat53,70

Değişim-1,29%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI