SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGE VERİLER YÜKSEK-
SORU : PAPIL yeni halka arz edildi. Uzun dönemli yatırım için düşünebileceğimiz bir hisse midir? Temel ve teknik olarak değerlendirebilir misiniz? Gönderen : Rasim Çavdar29.12.2019, 17:48

İletişim ve savunma alanında faaliyet yürüten Papilon Savunma, aralık ayının başında borsaya geldi. Şirket’in 7,5 milyon TL nominal tutarlı sermayesi halka arz olurken 10 katı kadar talep oluştuğu belirtildi. Halka arz rakamı 4,40 TL olarak belirlenirken talebin yüzde 98,6’sı yurt içi bireysel yatırımcılardan geldi. Hissenin ilk açılış fiyatı ise 5,28 TL’den gerçekleşti. Geçen süre zarfında piyasadaki olumlu havanın da etkisiyle çıkış devam etti ve son işlem günü 27 Aralık 2019 günü kapanış 7,93 TL’den gerçekleşti. Son işlem fiyatına göre hissenin fiyat kazanç oranı ise 26,45’e denk geliyor. Sektör ortalamasının 9,7 olduğu göz önüne alındığında oranın hayli yüksek olduğu görülmekte. Aynı şekilde piyasa defter değeri de 4,5 olup sektör ortalaması 1,9’un hayli üzerinde bulunuyor. Hissenin gösterge verilerinin sektör ortalamalarının üzerinde yer alması bu fiyatın korunabilmesi için kârın mevcut seviyeden daha da yukarı çıkmasını gerektiriyor. Şirketin bilanço yapısı incelendiğinde ise geçen iki yılda maliyetlerindeki düşüşle birlikte zarardan kâra geçtiği ve sonrasında da kârında artış gerçekleştiği gözlenmekte. 2019 dokuz aylık bilançosunda ise hem gelirde hem de kârda azalma söz konusu. Son çeyrekte önemli bir gelişme olduğuna dair açıklamanın olmaması yıl sonunda da kârda düşüşün devam edeceği kabul edilebilir. Böylesi bir noktada ise veriler hisseyi destekleme noktasında zorlanacaktır ki bunun sonucunda da satış baskısının ağırlık bulması gündeme gelebilecektir.

PAPILON SAVUNMA PAPIL

Alış0,00

Satış153,10

Gün İçi En Düşük152,80

Gün İçi En Yüksek158,00

PD/DD20,27

FK42,96

Fiyat153,10

Değişim-1,61%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI