SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGEMLİK’TEKİ MAKİNALARI ABD’YE GÖTÜRECEK-
SORU : Borusan Boru hissesinde neden kıpırdama yok? Hisseyle ilgili bilgi alabilir miyim? Gönderen : İbrahim Çakır04.01.2024, 18:19

Hisse senetlerinde her zaman aynı yüksek ivmeyi beklememek gerekir. Bir hisse konjonktüre bağlı olarak iniş ya da çıkışlar sergileyebilir. Öte yandan hissenin uzun vadede istikametini belirleyen ana faktör şirketin gelir ve kâr büyümesidir. Eğer şirketin ileriye dönük büyüyeceğine dair yatırımcı nezdinde güçlü beklenti varsa hissenin uzun vadede yukarı yönlü hareket sürdürmesi beklenen bir durum olacaktır. Öte yandan büyümeye dair beklentinin olmadığı noktada hisseye olan ilgi de zayıflarken fiyatta gerileme kaçınılmaz olacaktır. Borusan Boru Sanayi’nin geçmiş mali performansı incelendiğinde değişken bir yapıya sahip olduğu gözlenmekte. Geride kalan beş yılda azalan kârlılık ve zarar edilen yıl olmakla birlikte son iki yılda kârlılıkta artış yaşandı. 2022 faaliyet döneminde ise kârda ciddi bir artış gözlendi. Firmanın hasılatındaki yüksek artış kârı olumlu yönde destekledi. Son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde de kârdaki artış ivmesi korundu. Şirketin ana ortaklık kârlılığı yüzde 458 oranında artarak 3,09 milyar TL’ye çıktı. Yılın son çeyreğinde önemli bir değişim olmadığı nazara alındığında yıl sonunda da güçlü bir kâr tutarı açıklaması beklenmeli. Firmanın iki yıl üst üste güçlü kâr açıklaması hissenin değerlenmesinde önemli bir faktör oldu. Şubat 2022’de en düşük 22,94 TL’yi görürken son işlem gününde 634,50 TL’ye çıktı. Geride kalan yaklaşık iki yılda fiyatı yaklaşık 28 kat arttı. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Gemlik tesisi ile ilgili. Firma, 18 Aralık günü yaptığı açıklamada Nisan 2023’te ABD’de “Berg Pipe” şirketini satın aldığını Gemlik Tesisleri’nde büyük çaplı boruların üretiminde kullanılan makine ve ekipmanın ABD’de bulunan tesislerine taşınmasına karar verildiğini, makine ve ekipmanın bulunduğu arazi ve binaların ise satılacağını belirtti.

BORUSAN BORU SANAYI BRSAN

Alış0,00

Satış596,00

Gün İçi En Düşük589,00

Gün İçi En Yüksek598,50

PD/DD3,39

FK20,59

Fiyat596,00

Değişim0,42%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI