SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : BRSAN hissesi kafasına göre hareket ediyor. Bir bakmışsın çıkıyor bir düşüyor. Şimdi de çıktı. Neden böyle? Öğrenebilir miyim? Gönderen : Tamer Kasapçı21.05.2019, 22:30

Borsuan Mannesmann geçtiğimiz mart ayında düzeltilmiş verilerle en yüksek 9,47 TL’yi gördükten sonra geriledi. Hisse, bu süre zarfında iki defa yukarı atakta bulunduysa da çıkışlar sınırlı kaldı ve her defasında gelen satışların etkisiyle aşağı kaydı. Bu anlamıyla aşağı yönlü düşüş dalgası halihazırda varlığını koruyor. Hisse, geçtiğimiz 13 Mayıs günü güçlü destek bölgesi 7,01 TL’ye kadar indi ve bu seviyelerden gelen alımlarla birlikte bir miktar yükseldi. Destek bölgesinin üzerinde kalabilmesi ve yukarıya dönük ivmenin devam edebilmesi için alımların güçlü şekilde sürmesi şart. Geçtiğimiz yıl kârını artıran şirketin bu yılın ilk çeyrek bilançosundaysa kârlılıkta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre az bir miktarda artış kaydettiği görülüyor. Ancak bunu yeterli görmek mümkün değil. Şirketin kâr atışını düzenli olarak sürdürebilmesi şart. Aksi taktirde hisse üzerindeki satış baskısı daha fazla öne çıkacak. Firmayla ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleşen temettü ödemesi ile ilgili. Brüt yüzde 82, net yüzde 69,70 oranında temettü kararı verildi ve ödemeler 16 Mayıs 2019 günü ortakların hesaplarına gönderildi. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin f/k oranı 3,8 oranında olup son dört yılın en düşük seviyelerine gerilemiş durumda. Söz konusu durum hissenin daha fazla gerileme olasılığını zayıflatırken destek bölgesinin güçlenmesine imkan veriyor.

BORUSAN BORU SANAYI BRSAN

Alış0,00

Satış599,00

Gün İçi En Düşük592,50

Gün İçi En Yüksek604,00

PD/DD3,40

FK20,70

Fiyat599,00

Değişim1,10%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI