SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİRİNİN YARISI YURT DIŞI KAYNAKLI -
SORU : Çimsa’nın kısa vadede durumunu nasıl öngörüyorsunuz? Şubat ayında geldiği 170’li seviyelere ne kadar sürede tekrar gelebilir? Gönderen : Gökhan Çelebi11.07.2023, 19:15

Borsada kısa vadeli beklentilerle hareket edilmesinin her zaman için risk içerdiği göz ardı edilmemeli. Zira firma güçlü mali yapıya sahip olsa dahi kısa vadede yükseleceğine dair bir beklentinin gerçekleşme olasılığı her zaman için olmayacağını bilmek gerekir. Neticede hissede gözlenen çıkışı değerlendirmek isteyenlerin yapacağı satışlarla birlikte fiyatın gerilemesi hiç de düşük bir olasılık değildir. Ancak bununla birlikte firma büyüdüğü ölçüde hissenin fiyatının da uzun vadede yükselme potansiyeli her zaman için daha fazla olacaktır. Çimsa’nın fiyat seyri takip edildiğinde son üç yılı aşan zaman diliminde yükselen eğilimi ile öne çıktığını görmekteyiz. Mart 2020’de en düşük 5,09 TL’ye kadar inerken Şubat 2023’te en yüksek 165,58 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 144 TL seviyesinde bulunuyor. Geçen süre zarfında zaman zaman sert düşüşler ve kâr satışları yaşandı. Ancak tüm bunlara rağmen çıkışını korudu. Hissenin bu sürede performansını sürdürmesinde büyüyen gelir ve kârlığının önemli bir etkisinin olduğunu not etmek gerekiyor. Son açıkladığı 2023 ilk çeyrek dönemde de kârdaki büyüme sürüyor. Yüzde 132,75 oranındaki artış ile kârı 305,1 milyon TL’ye çıkarken yıl sonunda da büyüyeceğine dair önemli bir işaret vermiş oldu. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin satış gelirlerine bakıldığında yurt dışı satışlarının yurt içi satışlarla yarıştığı, hatta bazı yıllar daha yüksek seyrettiği gözlenmekte. Özellikle döviz kurunun arttığı dönemlerde yurt dışı satışları yüksek olan şirketlerin kârlığını büyütme potansiyeli şirketin mali yapısının güçlü kalmasına olanak tanıdığı gibi hissenin çıkışını da destekleyen bir unsur olduğu görülüyor.

CIMSA CIMSA

Alış0,00

Satış32,16

Gün İçi En Düşük31,92

Gün İçi En Yüksek32,20

PD/DD0,23

FK1,74

Fiyat32,16

Değişim0,69%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI